Συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού στη Λέσβο, μέσω χρηματοδότησης προγραμμάτων, ανακοίνωσαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, οι υφυπουργοί Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Η υφυπουργός Τουρισμού σε δηλώσεις της χαρακτήρισε τη Λέσβο ως ένα τόπο “με μοναδικό γεωλογικό ενδιαφέρον που θα πρέπει να αναδειχθεί ο γεωτουρισμός και ο οικοτουρισμός καθώς και διάφορες μορφές τουρισμού. Το νησί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και τώρα μιλάμε για τη μετά-μεταναστευτικού εποχή, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέτρα που πήρε  κατάφερε να μειώσει πολύ τον αριθμό των μεταναστών. Οι προσπάθειες μας είναι να επανέλθει το νησί και να πάρει τη θέση που του αξίζει”. 

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι “η Λέσβος είναι ένα ξεχωριστός τόπος με μοναδικά γεωλογικά μνημεία και ο γεωτουρισμός είναι ο δρόμος για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη του νησιού. Είμαι εδώ με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη γιατί θεωρούμε ότι το περιβάλλον και ο τουρισμός πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι”.

Σχετικά με τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο κ. Αμυράς τόνισε ότι “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έλυσε ένα θέμα σε σχέση με την ιδιοκτησία γης που ήταν σε εκκρεμότητα πάνω από 80 χρόνια. Εκεί που δεν υπάρχει το τεκμήριο κυριότητας της γης υπέρ του δημοσίου τότε το ίδιο το δημόσιο θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τους τίτλους. Αποδεσμεύουμε τις ιδιοκτησίες και με την ανάρτηση των δασικών χαρτών προχωράμε και λύνουμε τεράστια προβλήματα. Λύσαμε και το θέμα της κατάτμησης καθώς και το θέμα με τους ασπάλαθους τους θάμνους καθώς από μόνοι τους δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως δασική έκταση”.

“Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Λέσβος δεν είναι η Μόρια. Για το λόγο αυτό βρίσκονται στο νησί η Υφυπουργός Τουρισμό Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμοιράς σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τουρισμός του νησιού” τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ πρόσθεσε ότι “τέτοιες επισκέψεις επισκέψεις θα έχουμε συχνά, για να προβάλλομε τα έργα που γίνονται για την ανάπτυξη του νησιού, ήρθε ο κ. Πέτσας προγραμματίζεται και η επίσκεψη του υπουργού υποδομών κ. Καραμανλή για το Φράγμα Τσικνιά το οποίο θα δώσει ώθηση στην οικονομία του τόπου μας”. 

Οι δύο υφυπουργοί επισκέφτηκαν, το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, την Καλλονή και το Δήμο Δυτικής Λέσβου, το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους, το υπό κατασκευή λιμάνι Σιγρίου, τη Σκάλα Ερεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής, παρατηρητήρια πουλιών στο υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή.

Πηγη https://www.ertnews.gr