Επαφές με υπουργούς και υφυπουργούς για τον πρόεδρο του επιμελητήριου Λέσβου στην Αθήνα


Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς στην Αθήνα, στις 14 και 15 Ιουλίου 2021.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη με την παρουσία και του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις στα νησιά μας, καθώς και οι τρόποι και δυνατότητες ενίσχυσης από το Υπουργείο των χρηματοδοτικών εργαλείων.


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να υπάρξει εξασφάλιση ένταξης όλων των επιχειρηματικών επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα σε προσκλήσεις που έτρεξαν.

Ο κ. Μυρσινιάς συναντήθηκε επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με τον οποίο ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το πλαίσιο λειτουργίας του και τους τρόπους με τους οποίους το Ταμείο θα μπορέσει να επιδράσει στον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό και την οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας, με στόχο τόσο την μείωση των επιπτώσεων της κρίσης από την πανδημία COVID – 19, όσο και την αντιμετώπιση των παραγωγικών και επενδυτικών κενών, καθώς και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά το πλαίσιο προώθησης των τοπικών προϊόντων, οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών καθώς και θέματα εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων