Ο Μυτιληνιός Χ. Βουρλιώτης πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες


Με μεγάλη πλειοψηφία, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τον διορισμό του Χαράλαμπου Βουρλιώτη στη θέση του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με καταγωγή από το Λισβόρι, ο τέως δικαστικός, που μεγάλωσε στη Λαγκάδα και αποφοίτησε από το 2ο Γυμνασίου Μυτιλήνης, συνταξιοδοτήθηκε στο τέλος Ιουνίου φθάνοντας μέχρι και τη θέση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Λιτότητα, περιεκτικότητα και σαφήνεια, με αυτές τις τρεις συγκλίσεις πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια στις δημόσιες θέσεις που υπηρέτησα προερχόμενος από φτωχή οικογένεια και χωρίς να έχω κανένα στήριγμα. Η προσωπική λειτουργική μου ανεξαρτησία, ήταν το χαρακτηριστικό μου στο δικαστικό σώμα στα 45 χρόνια που το υπηρέτησα και με αυτό θα υπηρετήσω χωρίς αμφιβολία και τον θεσμό της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρλιώτης, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουρλιώτης, υπηρέτησε επί 45 συνεχόμενα χρόνια το δικαστικό σώμα και ως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέγραψε το παραπεμπτικό πόρισμα για τη καταδίκη της "Χρυσής Αυγής" ως εγκληματική οργάνωση, ενώ είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου και της Μανωλάδας.

«Δεν είμαι ούτε σερίφης ούτε εξομολογητής να δίνω συγχωροχάρτια. Πορεύτηκα με γνώμονα μου πάντα τη λογική. Ούτε θα εξαφανίσω ούτε θα καταστρέψω ανθρώπους. Όμως, όσοι παρανόμησαν κατά του κράτους θα υποστούν τις νομικές συνέπειες. Δεν θα γίνω υπαίτιος καταστροφών ανθρώπων, αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος για λόγους σκοπιμότητας. Πέρασα δύσκολες στιγμές αλλά ποτέ δεν δέχτηκα να μου υπαγορεύσουν την άποψη μου, είτε με πρόταση είτε με ανοχή σε κάποιες πράξεις. Με τις ίδιες αυτές αρχές θα πορευτώ και για οποιοδήποτε λόγο, αντικειμενικό ή άλλο δεν μπορέσω να ασκήσω το καθήκον μου, θα απομακρυνθώ μόνος μου από τη θέση αυτή», επεσήμανε με έμφαση, ο κ. Βουρλιώτης.

Συγχαρητήρια κύριε πρόεδρε με αποτελέσματα και πολλές επιτυχίες, παρόμοιου σθένους και θάρρους, όπως με τις υποθέσεις που ασχοληθήκατε στην πορεία της θητείας σας στο χώρο της δικαιοσύνης.

 

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ