Συνεργασία της κοινότητας Αγιάσου με τον δήμο Δυτικής Λέσβου


Αν και ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης η κοινότητα Αγιάσου συμμετέχει σε πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

Αναλυτικά:

Από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιείται η πρώτη διοργάνωση καλοκαιρινής εκδήλωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου με τη γενική ονομασία «Είμαστε Νησιώτες» για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και έχει αθλητικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν και πάλι αθλητικά μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και να μάθουν με ασφάλεια να κολυμπάνε, αλλά και να αποκτήσουν και να διευρύνουν την περιβαλλοντική του συνείδηση και συναίσθηση μέσα από την ενημέρωση και τις δραστηριότητες αλλά και να ενημερωθούν για τον τόπο τους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Πολιχνίτου από 26 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 7 Αυγούστου 2021. Θα έχει διάρκεια δυο εβδομάδες (χωρίς τα Σαββατοκύριακα). Οι ώρες που θα πραγματοποιείται είναι 08:30-12:30.

Οι δράσεις θα είναι εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης στη θάλασσα (σε οριοθετημένο σημείο), παιχνίδια στην άμμο καθώς και παρακολούθηση σεμιναρίων ασφαλούς κολύμβησης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό αλλά και παρουσίαση ναυαγοσωστικής με πρότυπα από την «Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος» στα οποία θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται περιβαλλοντικές δράσεις όπως ενημέρωση από το ΚΠΕΝ για τους υδροβιότοπους της Λέσβου.

Τηρώντας τα μέτρα αντιμετώπισης κατά του Covid-19 το ανώτατο όριο θα είναι 16 παιδιά με εποπτεία δύο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και ενός Ναυαγοσώστη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1. Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση γονέα όπως επισυνάπτεται

2. Ιατρική Βεβαίωση ότι το παιδί μπορεί να λάβει μέρος στην αθλητική δραστηριότητα

3. Καρδιογράφημα με γνωμάτευση (από τον παιδίατρο του Πολυδύναμου)

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας του φορέα μας με το Δήμο Δυτικής Λέσβου είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως ο συγκεκριμένος Δήμος ,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά,αξιολόγησε θετικά το αίτημά του Visit Agiasos και της προέδρου κ.Διαμάντως Ρουγκέλλη ,προκειμένου να εντάξει στη δράση του δεκαέξι μαθητές από την Αγιάσο και να μας διαθέσει λεωφορείο δωρεάν, για την μεταφορά τους από την Αγιάσο στη Σκάλα Πολιχνίτου και αντίστροφα για δέκα μέρες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα.

Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ.6940002565. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε εθελοντικά προγράμματα του Visit Agiasos και για τα υπόλοιπα θα γίνει κλήρωση.