Σε Κυψέλη, Αμπελικο, Ακρασι και Νεοχωρι ο Γιάννης Μπουρνούς


«Προεκλογικές..» περιοδείες από τον Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού

 

Αναλυτικά:


Το Κέντρο ΑμεΑ Κυψέλη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Βάνα Αλατερού, για το ιστορικό, τη σημερινή κατάσταση και τις δραστηριότητες του Κέντρου, ενώ οι εργαζόμενοι στο Κέντρο παρουσίασαν ο καθένας την εμπειρία του στον τομέα που ειδικεύονται (ψυχολογική στήριξη, φυσιοθεραπεία, γυμναστική, λογοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα κ.α.) 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου και γνωριμία με τους ωφελούμενους του Κέντρου, ανήλικους και ενήλικες.

 

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

"Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να μπει στον 21ο αιώνα σε ό,τι αφορά την κρατική στρατηγική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες με αναπηρίες. Στόχος μας είναι μια κοινωνία ισότιμης πρόσβασης, ίσων δικαιωμάτων και ομαλής ένταξης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της αναπηρίας τους.

Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτόν το στόχο, παρά το σημαντικό έργο που άφησε στον τομέα αυτό η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ένα παράδειγμα μόνο: Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν διαθέτει ούτε ένα Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Εν έτει 2021, οι γονείς ανθρώπων με αναπηρίες αγωνιούν τι θα συμβεί στα παιδιά τους, όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή. Για να μην αναφερθούμε στις συνθήκες διαβίωσης πολλών ΑμεΑ, των οποίων οι γονείς ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μπαίνοντας στην Κυψέλη, παίρνεις μια βαθιά ανάσα αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Κέντρο για τα δεδομένα της χώρας μας, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και κυρίως εξαιρετικούς ανθρώπους, όπου, παρά τις δυσκολίες, επιτελείται πολυδιάστατο έργο και παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Στην Κυψέλη γνώρισα ανθρώπους, μέλη του ΔΣ, εργαζόμενους και ωφελούμενους, που η επαφή μαζί τους σε κάνει πλουσιότερο. Ακούσαμε με προσοχή τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Γίναμε μάρτυρες και των ταλέντων και δεξιοτήτων τους. Φεύγοντας, δεσμευτήκαμε, ότι θα είμαστε στο πλάι τους με παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου. Και αυτό ακριβώς θα πράξουμε".


Τις κοινότητες Αμπελικού, Ακρασίου και Νεοχωρίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Κόμματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς συνάντησε την Πρόεδρο του Ακρασίου, Πέμελα Καρπέλη, τον Πρόεδρο του Νεοχωρίου, Κώστα Αθανασέλλη καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελικού, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα των χωριών και τα αναγκαία έργα που έχει ως προτεραιότητα η κάθε κοινότητα.

"Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει εγκαταλείψει τα ορεινά χωριά της περιοχής Πλωμαρίου και η Δημοτική Αρχή δείχνει προκλητική αδιαφορία στις εκκλήσεις των χωριανών για την επίλυση μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων. Την ίδια αδιαφορία δείχνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έναντι των ελαιοκαλλιεργητών, που παραμένουν αβοήθητοι, χωρίς αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή τους. Οι νέοι φεύγουν και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι αναρωτιούνται ποιό θα είναι το μέλλον των κοινοτήτων τους.

Στα πανέμορφα ορεινά χωριού της περιοχής του Πλωμαρίου, όπως και σε κάθε χωριό μας, δεν αξίζει ούτε η περιφρόνηση, ούτε η εγκατάλειψη. Ο τόπος χρειάζεται αυτοδιοικητικές Αρχές και κυβέρνηση με σχέδιο και στρατηγική για να ξαναγίνουν τα χωριά μας ελκυστικά: Να αποκτήσουν δρόμους της προκοπής, να μην κινδυνεύουν να καούν από τα άκοπα αγριόχορτα, να αποκτήσουν σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, να αναδειχθεί η πολιτιστική τους κληρονομιά (όπως το Μουσείο Ελιάς στο Νεοχώρι που δεν έχει γίνει ακόμα πράξη), αλλά και να ενισχύονται οι παλιοί και νέοι αγρότες τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους", δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.