Π. Βερρης: "Δεν μας ενδιαφέρουν καρέκλες και αξιώματα και το αποδείξαμε"Απάντηση του Γ. Γραμματέα της ΕΠΣ Λέσβου Παντελέων Βερρη στην επιστολή παραίτησης του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Κυριάκου Πετρέλλη.

"Ενημερώθηκα πριν από λίγη ώρα, μέσω επιστολής που μου εστάλη, για την παραίτηση του Προέδρου της ΕΠΣΛ Κυριάκου Πετρέλλη, η οποία ομολογώ πως με εξέπληξε, κυρίως για τους λόγους τους οποίους επικαλείται σε αυτήν. Και αυτό καθώς αναφέρεται σε αθέτηση συμφωνιών ως προς την κατανομή των αξιωμάτων του ΔΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι λειτούργησαν είτε προσωπικά είτε εκδικητικά προς συναδέλφους, θέλοντας να στείλουν μήνυμα υπακοής στις ορέξεις τους.

Επειδή η συγκριμένη αναφορά δεν ξεκαθαρίζει σε ποιους αναφέρεται και αφήνει να αιωρούνται πολλά που ενδεχομένως οι παράγοντες και ο φίλαθλος κόσμος να μην γνωρίζει, αλλά και επειδή στην μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά και σε συλλογικές διαδικασίες έχω μάθει να λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικά, θέλω να σημειώσω τα παρακάτω:

Η μοναδική συμφωνία που έγινε πριν από τις εκλογές της ΕΠΣΛ ήταν να αποσύρω την δική μου υποψηφιότητα για την Προεδρία, να υπάρξει μόνο μια υποψηφιότητα αυτή του Κυριάκου Πετρέλλη και να πάμε σε εκλογές συναίνεσης και συνεργασίας, χωρίς αντιδικίες, προς όφελος των σωματείων. Για τον λόγο αυτό η δική μου παράταξη, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία με μόλις 4 υποψηφίους, κάτι που δημιούργησε και παρεξηγήσεις μεταξύ μας ως παράταξη, αφού θα έπρεπε να μείνουν εκτός άνθρωποι με τους οποίους είχαμε ξεκινήσει μαζί την προσπάθεια αυτή.

Στην συνάντηση μας με τον απερχόμενο Πρόεδρο Σταύρο Ψαρρόπουλο και τον Κυριάκο Πετρέλλη, στην οποία επικυρώσαμε την συνεργασία αυτή, δεν συζητήσαμε το παραμικρό για θέσεις, αξιώματα και οτιδήποτε άλλο. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ακόμη πως η συνεργασία και η καλή διάθεση δεν μπορεί να προαποφασίζεται, καθώς απαιτείται και προϋποθέτει εμπιστοσύνη.

Στην εκλογή των μελών του ΔΣ η παράταξη μας εξέλεξε τα πρόσωπα που είχε κατεβάσει ως υποψήφια και μόνο. Οποιαδήποτε άλλη «καραμπόλα», συμφωνία κτλ που έγινε, δεν μας αγγίζει, δεν συμμετείχαμε και δεν έχουμε κανέναν λόγο για να απολογούμαστε.

Ως προς την κατανομή των αξιωμάτων, για την οποία δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση, η παράταξη μας εξέλεξε μόνο τον υπογράφων στην θέση του Γενικού Γραμματέα, θέση ευθύνης που ως επικεφαλής παράταξης δικαιούνταν, μαζί με αυτή του Προέδρου και καμία άλλη θέση. Αυτή του Αντιπροέδρου καλύφθηκε από τον κ. Καραθανάση, πρόταση του κ. Πετρέλλη, αυτή του ταμία από τον κ. Μοσχονησιώτη πρόταση επίσης του ιδίου. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι ποιες συμφωνίες αθετήθηκαν, ποια συμφωνηθέντα δεν τηρήθηκαν και σε τι αναφέρεται ο κ. Πετρέλλης όταν η δική μας παράταξη πήρε μόνο την θέση του γραμματέα και καμία άλλη.

Προφανώς ο κ. Πετρέλλης θεωρεί πως η συνεργασία και η συμπόρευση μας στο ΔΣ της ΈΠΣΛ θα κινούνταν με τα μέχρι πρότινος δεδομένα, όπου η διοίκηση της ΕΠΣΛ είχε την απόλυτη πλειοψηφία και τον απόλυτο έλεγχο σε όλα. Δυστυχώς όμως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δεν συμμετείχαμε στις εκλογές αυτές για να έχουμε διακοσμητικό ρόλο, ούτε για να παίξουμε τις μαριονέτες.

Πρόθεση μας ήταν και παραμένει να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας τα σωματεία και τους παράγοντες στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων. Προσωπικές φιλοδοξίες και ανελίξεις δεν μας ενδιαφέρουν και αυτός είναι και ο λόγος που δεν κατεβήκαμε ως παράταξη για να διεκδικήσουμε την διοίκηση της Ένωσης.

Αν και ο ίδιος ο κ. Πετρέλλης και οι συνεργάτες του, για τους οποίους επίσης φημολογείται ότι θα παραιτηθούν, θέλουν το καλό των σωματείων και δεν τους ενδιαφέρουν τα αξιώματα και οι καρέκλες, ας συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε.

Σε διαφορετική περίπτωση ας γίνει αυτό που προβλέπεται, στα πλαίσια της νομιμότητας και ο καθείς μας θα κριθεί από την ιστορία."