«Πηγαίνετε όλοι να εμβολιαστείτε» η προτροπή της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται πλέον η κυβέρνηση για να τρέξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες πριν η χώρα έρθει αντιμέτωπη με την επίθεση του στελέχους «Δέλτα».

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, από τον οποίο ζήτησε τη βοήθεια της εκκλησίας, προκειμένου να παροτρυνθούν οι πιστοί να εμβολιαστούν.

«Θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ναι, βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

Εμβολιασμοί και στις παραλίες

Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία». Πολίτες που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα, το επόμενο διάστημα θα μπορούν να εμβολιάζονται κατ’ οίκον.

«Προκειμένου να μην πέσει ο ρυθμός εμβολιασμών, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει εμβολιασμούς ακόμη και σε πλατείες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σε δεύτερη φάση να υπάρξουν εμβολιασμοί ακόμη και σε πλαζ» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Έρχονται οι εμβολιασμοί των εφήβων

Μέσα στον Ιούλιο θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, αρχικά με τα παιδιά 16-17 ετών, ενώ θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ο κίνδυνος της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό.