Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο «μπλόκου» στους ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο (BINTEO)


Μετά το διαχωρισμό σε χώρους εστίασης και την απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο.

Για τα μέτρα που έχει στη «φαρέτρα» της η κυβέρνηση, τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για την αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Οι καταναλωτές εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς κάποιοι θεωρούν το μέτρο άδικο και λένε ότι θα αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από την καταναλωτική κίνηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το μέτρο σε περίπτωση που υιοθετηθεί θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι έμποροι, από την πλευρά τους, εύχονται να μην ισχύει το μέτρο, καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να κάνουν τον αστυνομικό στους πελάτες τους, ενώ θεωρούν ότι θα μειώσει πολύ και την καταναλωτική κίνηση.