Κορωνοϊός: Στο τραπέζι η 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου – Στα ύψη η πολιτική κόντρα (BINTEO)


Νέα παρέμβαση για τους εμβολιασμούς έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να πειστούν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η πολιτεία εξαντλεί κάθε περιθώριο πειθούς για το εμβόλιο τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απάντησε στους αντιεμβολιαστές και μέσω του μηνύματός του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης! Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη αποδείξει την ασφάλεια των εμβολίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία σέβεται τους λιγότερους χωρίς να στερεί ελευθερίες από τους πολύ περισσότερους, επαναλαμβάνοντας πως το Σύνταγμα αναθέτει σε όλους χρέος κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

«Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους. Άρνηση στο εμβόλιο, συνεπώς, σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο των πολιτών».

 

Σαρώνει η Δέλτα

Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα ωστόσο συνεχίζεται και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα» σε άρθρο της με τίτλο «Από το τέταρτο κύμα στην Τρίτη δόση», στο τραπέζι είναι το ζήτημα της 3ης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

Αδύναμος κρίκος είναι οι 800.000 ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών, με την  ιολόγο του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ, Θεοδώρα Χατζηιωάννου, να εξηγεί γιατί πρέπει τώρα να εμβολιαστούν μικροί και μεγάλοι.

«Προβλέπω ότι ο ιός θα συνεχίσει να μολύνει και πιθανώς τελικά θα μολυνθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι εμβολιασμένοι θα έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να νοσήσουν πιο ήπια».

Οι δύσπιστοι και οι αρνητές του εμβολίου προέρχονται από διαφορετικές, αλλά συγκεκριμένες υποομάδες του κοινωνικού συνόλου.

 

Το παζλ των αντιεμβολιαστών συμπληρώνουν οι:

Ακροδεξιοί και εξτρεμιστές

Παλαιοημερολογίτες

Μέλη Παραθρησκευτικών Οργανώσεων

Αυτόκλητοι «Γκουρού» αυτοβελτίωσης

Αυτοαποκαλούμενοι Ειδικοί Γιατροί

 

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση πάντως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει.

«Χρειαζόμαστε θετική και όχι τιμωρητική καμπάνια εμβολιασμού. Η ΝΔ επιλέγει τον διχασμό και την κουβέντα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για να κρύψει τις ευθύνες της», σημειώνει ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην κρίσιμη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό, που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία μας, κρίνονται πολιτικές δυνάμεις, θεσμοί και πολίτες», λέει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

Νέα κίνητρα από τον Κικίλια

Τα κίνητρα που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας ώστε γιατροί και φαρμακοποιοί να μπουν πιο δυναμικά στη μάχη για να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι, σχολιάζονται θετικά από επαγγελματίες υγείας.

Στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού μπήκε και η Φίνος Φιλμ ανεβάζοντας βίντεο με αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες στο διαδίκτυο.

Η κυβέρνηση αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.