Κορωνοϊός: Στο Πειθαρχικό οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι (BINTEO)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Τις φωτιές που άναψε η Δόμνα Μιχαηλίδου με τις δηλώσεις της περί απολύσεων των αρνητών των εμβολίων, επιχείρησαν να σβήσουν οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, ανάβοντας όμως νέες φωτιές.

Με παραπομπή στα πειθαρχικά συμβούλια και ενεργοποίηση του πειθαρχικού κώδικα του Δημοσίου θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι επιμείνουν να μην εμβολιάζονται και έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Κάθετος ότι δε θα υπάρξουν πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις και ότι η υπάρχουσα εργατική νομοθεσία είναι επαρκής εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και να απολυθεί, αν επιμείνει να μην εμβολιαστεί.

Λίγο αργότερα πάντως η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάριζε ότι η κυβέρνηση θα φέρει ειδική ρύθμιση με την οποία η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους δε θα συνδέεται με απολύσεις.

«Θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα και επαναλαμβάνω ότι δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης να βάλει τέλος στην κοροϊδία. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Είναι εξάλλου το μόνο στο οποίο έχει ‘πετύχει’ στο παρελθόν», τόνισε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών;

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Στέλιος Πέτσας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και των εκπαιδευτικών.

«Αύριο, μεθαύριο που οι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στο Λύκειο εμβολιασμένα θα αναρωτιούνται αν ο εκπαιδευτικός που είναι μέσα στην τάξη είναι εμβολιασμένος».

«Θα πρέπει να διαμορφωθεί ΤΩΡΑ σχέδιο για την εφαρμογή της φυσικής λειτουργίας των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά», σημειώνει από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ.

 

Δριμεία επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κρήτη όπου περιοδεύει, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να συγχωνευθούν ή και να κλείσουν νοσοκομεία.

«Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτό τον άθλιο σχεδιασμό κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.