Κατά 20% έχει αυξηθεί η τιμή της βενζίνης από την αρχή του 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυξημένη και η κατανάλωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, λόγω της ανησυχίας για νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις

Αύξηση που αγγίζει το 20% έχει σημειώσει η τιμή της βενζίνης από τις αρχές του 2021, ενώ και η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει κατά 17%.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασματόγλου, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά είναι 1,70 ευρώ ανά λίτρο.

Ωστόσο, επισήμανε ότι στην πραγματικότητα η μέση τιμή δεν αποκλείεται να είναι στο 1,75 – 1,77 ευρώ ανά λίτρο, δεδομένου ότι οι τιμές στην Αθήνα είναι χαμηλότερες, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα αγγίζουν το 1,90 ευρώ ανά λίτρο.

Ανέφερε δε ότι παρά την αύξηση και ενώ θα περίμενε κανείς οι καταναλώσεις να έχουν μειωθεί, αντίθετα έχουν αυξηθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακόμη, ο Γ. Ασμάτογλου τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν διεθνώς από τα 76 – 77 δολάρια το βαρέλι στα 69 – 70 δολάρια και ενώ οι προβλέψεις ήταν καθοδικές, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν ξανά.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, καθώς επηρεάζονται και οι τιμές στα παραγόμενα προϊόντα του πετρελαίου, οι υπηρεσίες όπως οι μεταφορές κτλ.