Ξάδερφος του δολοφονημένου Λέσβιου ειδικού φρουρού στου Ρέντη ο αστυνομικός που έσωσε 19χρονη από βέβαιο πνιγμό στην Χίο


Ο υπαρχιφύλακας Αντώνης Ευαγγελινέλης έπεσε στη θάλασσα για να σώσει 19χρονη που πνιγόταν - Έχει συγγένεια με τον Γιάννη Ευαγγελινέλη, που τον Μάρτιο του 2011 ήταν το ένα θύμα της διπλής στυγερής δολοφονίας στην περιοχή του Ρέντη

Ξαδερφός του ήρωα ειδικού φρουρού και μέλους της ομάδας ΔΙΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη, που σκοτώθηκε στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, σε ηλικία 23 ετών, μαζί με τον συνάδελφό του 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης κακοποιών είναι ο υπαρχιφύλακας Αντώνης Ευαγγελινέλης, που έπεσε χθες στη θάλασσα και έσωσε 19χρονη που πνιγόταν.

Όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο λιμάνι της Χίου. Ο υπαρχιφύλακας υπηρετεί στο ΑΤ Χίου και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, διαπίστωσε ότι η 19χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Αμέσως βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να την ανασύρει με ασφάλεια σε προβλήτα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Νωρίτερα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη με έναν συνομήλικό της έπεσαν με ΙΧ αυτοκίνητο στη θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έδωσαν πρώτες βοήθειες και όλοι είναι καλά στην Υγεία τους.

Μάλιστα, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, εκφράζει τις ευχαριστίες του και τα θερμά του συγχαρητήρια στον υπαρχιφύλακα για την εξαίρετη πράξη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

 

Η Ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ

Εξαίρετη πράξη αστυνομικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, στη Χίο

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, εκφράζει τις ευχαριστίες του και τα θερμά του συγχαρητήρια στον Υπαρχιφύλακα ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΛΗ Αντώνιο του
Αστυνομικού Τμήματος Χίου, για εξαίρετη πράξη που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, την (16-07-2021) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ο προαναφερόμενος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι 19χρονη ημεδαπή, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, καλούσε σε βοήθεια κολυμπώντας στο λιμάνι της Χίου, βούτηξε στη θάλασσα και την ανέσυρε με ασφάλεια σε προβλήτα στη χερσαία ζώνη του λιμένα.

Είχε προηγηθεί πτώση Ι.Χ. επιβατικού οχήματος στη θάλασσα (λιμάνι της Χίου), στο οποίο επέβαιναν η 19χρονη και ένας ακόμη 19χρονος ημεδαπός. Στα εμπλεκόμενα στο περιστατικό άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους, παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.