Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών (BINTEO)


Τον εμβολιασμό και των παιδιών, ηλικίας 12 ετών και άνω, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, με την επισήμανση όμως ότι δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικός.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δείχνουν ότι ο κλοιός των μέτρων για τους ανεμβολίαστους θα σφίξει κι άλλο με την κυβερνητική εκπρόσωπο να μην αποκλείει την πιθανότητα απαγόρευσης της πρόσβασης τους στα εμπορικά καταστήματα. Σφοδρή η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά από 12 ετών και πάνω προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά.

Κι ενώ η μάχη με τον χρόνο για να χτιστεί το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας συνεχίζεται, ο κλοιός στενεύει γύρω από τους ανεμβολίαστους. Λιανεμπόριο μόνο με εμβολιασμένους το Φθινόπωρο είναι το πιο σκληρό και ακραίο σενάριο που όμως επί του παρόντος ΔΕΝ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες υλοποίησης…

«Προσβλέπουμε ότι θα μπουμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό και τα του φθινοπώρου θα τα συζητήσουμε το φθινόπωρο.»

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι δύναται μια επιχείρηση να απολύσει ανεμβολίαστο εργαζόμενο σε αναστολή εκτός αν –όπως είπε- θεσπιστεί ειδική ρύθμιση- εξαίρεση κατά την οποία ο μη εμβολιασμός δεν θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον εργαζόμενο.

 

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μετωπο της πανδημίας

«Από το «κανονικό καλοκαίρι» που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζοντας πάλι πως νίκησε την πανδημία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί ως σαμποτέρ και με την ανευθυνότητα, την ανεμελιά και τα ίδια λάθη ετοιμάζεται να τινάξει στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον τουρισμό.»

«Αντί για κανονικό καλοκαίρι που προέβλεπε ο κ. Μητσοτάκης, είμαστε στο ίδιο κακό έργο θεατές.»

«Η ραγδαία εξάπλωση του νέου κύματος της πανδημίας στα νησιά, καταδεικνύει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας, καθώς και των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς.»

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους ειδικούς και με προτεραιότητα τη δια ζώσης εκπαίδευση από την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας.

Οι συζητήσεις του υπουργείου Παιδείας με τους επιστημονες θα κορυφωθούν την τρέχουσα εβδομάδα