ΝΟΔΕ Λέσβου: «Κατευθυνόμενη και απρόκλητη η επίθεση από τον Ν. Κατράνη προς την ΝΟΔΕ και τον X. Αθανάσιου»


Ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ Λέσβου για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Κατράνη

Με αφορμή την απρόκλητη και κατευθυνόμενη επίθεση του κ Νίκου Κατράνη κατά
της «Τοπικής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» και του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή μας,κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Όταν ο κ Κατράνης μπαινοέβγαινε στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ανάλογα με το προς τα που φύσαγε ο πολιτικός άνεμος, η ηγεσία της αλλά και τα τοπικά στελέχη της δίναμε ενωμένοι τον αγώνα μας κατά της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστή δε και η φράση του, όταν αυτοβούλως ήταν εκτός ΝΔ, «Ακόμα είσαι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;». Όταν δε αντελήφθη ότι κερδίζουμε τις εκλογές επέστρεψε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξή μας και μάλιστα ‘είχε την απαίτηση’ να εκλεγεί και πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Πάρα ταύτα, οι απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς εκλογικές διαδικασίες που
ακολούθησαν ανέδειξαν, με συντριπτική πλειοψηφία, Πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον καταξιωμένο κ. Στρατή Καραγεωργίου, που τόσα προσέφερε στην παράταξη, την οποία μάλιστα ούτε στιγμή δεν εγκατέλειψε έχοντας την απόλυτη εκτίμηση δύο αρχηγών μας (Σαμαρά και Μητσοτάκη). Συνεπώς, κατανοούμε την πικρία του και ο ίδιος σήμερα έχει απλά τη συμπάθειά μας.

Όσον αφορά την επίθεση του κατά του Βουλευτή μας, τον ερωτάμε: Υπάρχει κανείς Λέσβιος που να αμφισβητεί την αγάπη και την προσφορά του κ. Αθανασίου στον τόπο μας; Πότε και με τίνος πρωτοβουλία έγιναν τα μεγάλα έργα, που βοηθούν την ανάπτυξη του νησιού μας (οδική αρτηρία Καλλονής – Σιγρίου, ανακαίνιση και Νέες πτέρυγες 4500τ.μ. στο Νοσοκομείο, Πύλη εισόδου Σένγκεν στην Πέτρα και τώρα στο Πλωμάρι, ανακαίνιση γηπέδου Ταρλά, ξεμπλοκάρισμα λιμανιού Σιγρίου, θέατρο Καλλονής, 20 εκ. € για έργα του Υπ. Πολιτισμού, αύριο το φράγμα Τσικνιά κλπ. κλπ.)

Και όμως πάντοτε, μα πάντοτε, ο κ. Αθανασίου μίλησε για κυβερνητικά έργα και χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τα οποία απλά στήριξε και προώθησε ως είχε υποχρέωση, χωρίς προσωπική προβολή. Όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο Καλλονής; ας ρωτήσει το Υπουργείο Παιδείας ή ας δει τη σχετική αλληλογραφία και το φωτογραφικό υλικό, για να βρει την αλήθεια.

Τέλος,  ΝΟΔΕ  και  Αθανασίου,  σε  δύσκολες  εποχές,  κρατήσαμε  τη  Ν.Δ.  όρθια. Μάλιστα, δε, δύο πρωθυπουργοί εμπιστεύτηκαν στον κ. Αθανασίου καίριες θέσεις (Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο κ. Μητσοτάκης).

Αυτά και τέλος σε όσους βλάπτουν την παράταξή μας, όχι μόνο τώρα, αλλά και διαχρονικά. Ας το καταλάβουν όλοι, επιτέλους, οι καιροί άλλαξαν και ο κ Αθανασίου και όλοι μας, υπηρετούμε μια νέα σύγχρονη αντίληψη της πολιτικής, που έβαλε στο περιθώριο μια για πάντα τους ιδιοτελείς παραγοντίσκους.

 

Μυτιλήνη, 29-06-2021

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ