Κώστας Αστυρακάκης «Το ‘’welcome,, του Δήμου Μυτιλήνης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες»


Ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»- Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κώστας Αστυρακάκης

 

Το ‘’welcome,, του Δήμου σε έλληνες και ξένους τουρίστες

Οι ερωτήσεις της παράταξής μας προς τη Δημοτική Αρχή θα γίνονται δημόσια όταν δεν τηρείται ο χρόνος της μιας ώρας που είναι αφιερωμένος σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης και όταν αντί για απαντήσεις γίνονται απολογισμοί έργου από Αντιδημάρχους που τρώνε όλο τον χρόνο.

 

Ερώτηση 1η

Οι κάδοι σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης και στην Πλατεία Σαπφούς έχουν αυξηθεί, δεν πλένονται , δεν απολυμαίνονται, βρωμάνε πολύ και είναι αποκρουστικό θέαμα γα τον επισκέπτη.

Τι έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια  η Δημοτική Αρχή για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων με δεδομένο ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε συντάξει τις μελέτες και είχε εντάξει  το έργο (με έγκριση της Περιφέρειας) στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» ύψους 1.114.000 ευρώ και υπολειπόταν η δημοπράτησή του; Δύο χρόνια δεν ήταν αρκετά για τη δημοπράτησή του;

 

Ερώτηση 2η

Με παρέμβασή  μας πριν δύο μήνες περίπου είχε βγει κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την επιδοτούμενη  ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε την Θεσσαλονίκη με την Μυτιλήνη και με άλλα νησιά. Η κυβέρνηση βιάζοντας κάθε λογική επιδότησε τη σύνδεση έως τέλη Μαΐου, περιλαμβάνοντας και την περίοδο του lockdown προκειμένου να «τσεκάρει» την βιωσιμότητά της. Και τώρα που «τσέκαρε» πως σε μη θερινή περίοδο και με απαγόρευση στα ταξίδια η γραμμή δεν είναι βιώσιμη, την καταργεί.

Την καταργεί τώρα που αρχίζει η περίοδος του καλοκαιριού – που δεν έχουμε lockdown – και που μπορούν θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το νησί. Η τεράστια κοροϊδία συνεχίζεται με υποσχέσεις του τύπου «τον Χειμώνα θα την ξαναδοκιμάσουμε».

Τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να μην μας κοροϊδεύουν με αυτόν τον απαξιωτικό- για την νοημοσύνη των κατοίκων του νησιού μας- τρόπο; Γιατί η Θεσσαλονίκη συνδέθηκε με άλλα νησιά; Γιατί θέλουν να μας αποκόψουν από την συμπρωτεύουσα που παραδοσιακά υπήρχε πολύ μεγάλη επικοινωνία και μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί μας;

 

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κώστας Αστυρακάκης