6ο το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» με ένα βίντεο (https://youtu.be/pjsIS7VTur8)   που δημιούργησαν σε πρόγραμμα ρομποτικής (scratch)  οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, Βογιατζή Μαρία, Λάγος Μιχαήλ, Καραμανώλη Αργυρώ, Πιττός Παναγιώτης, Ροδόπουλος Χρήστος, Τσαγκάρης Δημοσθένης και Χατζαργυρός Σαράντος, με την καθοδήγηση της κ. Βικτωρίας Δήμου, πρώην Εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου και της κ. Θεοδώρας Τσαγκάρη, εκπαιδευτικό Αγγλικής. Το έργο κατέλαβε ανάμεσα σε 87 συμμετοχές την 6η θέση στην ψηφοφορία του κοινού μετά την ένθερμη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.


Η βράβευση των μαθητών έγινε από την Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, κ. Αικατερίνη Στρατάκη, και τον Συντονιστή Εκπ/κού Έργου, κ. Δημήτριο Μπούμπα, οι οποίοι τους συνεχάρησαν για την αξιέπαινη προσπάθειά τους δηλώνοντας στον έπαινο που τους παρέδωσαν ότι η αξιόλογη δημιουργία τους «τιμά το σχολείο τους και μας κάνει περήφανους ως Εκπαιδευτική Κοινότητα της Λέσβου».

Τέλος, χειροκρότησαν τη διάκριση των μαθητών/τριών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό  eTwinning με το έργο τους «Ζώντας σ΄ ένα ψηφιοποιημένο κόσμο».