Παρατείνετε η έκθεση της K-Gold Temporary Gallery «Προχώρα μέχρι να βρεις τη θάλασσα» στην Αγ. Παρασκευή


Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, η K-Gold Temporary Gallery παρατείνει την έκθεση «Προχώρα μέχρι να βρεις τη θάλασσα» έως τις 10 Αυγούστου.

Την έκθεση συνοδεύει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Λέσβο.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί στο πλαίσιο του Film Project Lesvos το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καρούζος - Ο δρόμος για το Έαρ» του Γιάννη Καρπούζη με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Καταλειφό, ενώ θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο πιάνου με θέμα «Musique est une femme» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Η έκθεση προτείνει σύγχρονες εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από την κληρονομιά της Λέσβιας λυρικής ποιήτριας Σαπφούς. Παρότι σώζονται μόνο ελάχιστα σπαράγματα στίχων της, είναι αξιοσημείωτη η συμβολή της στη Δυτική παράδοση με σημείο αναφοράς έννοιες όπως ο έρωτας, η ομορφιά, το μυστήριο και ο μύθος. Έξι καλλιτέχνιδες διερευνούν αυτά τα θέματα, επισημαίνοντας πώς η οικειότητα, η φύση και η μαγεία μπορούν να ειδωθούν στην καθημερινή ζωή και τι αποκαλύπτουν αυτές οι στιγμές για την ατομική ή τη συλλογική ταυτότητα.

Μέρος της έκθεσης αποτελεί και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «The Wild Ones» που εξετάζει τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία μέσα από συζητήσεις με τις συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες. Η οπτική τους έρευνα επικεντρώνεται σε νέα σημεία συνάντησης και διαλόγου, όπου η λέξη «wild» εκδηλώνει συνειρμικά το ανεξέλεγκτο, το αυθόρμητο, το επικίνδυνο, το άγριο, το αποφασιστικό, το ελεύθερο.