Έρχονται ξανά στην Λέσβο τα αυτοκίνητα του Google Street View


Ξανά στους δρόμους της Ελλάδας, τα γνωστά αυτοκίνητα του Google Street View.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 7 ετών από τότε που οι δρόμοι της Ελλάδας προστέθηκαν στο Street View, η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα τα γνωστά αυτοκίνητα της δημοφιλούς υπηρεσίας θα βγουν ξανά στους δρόμους της χώρας.

Στόχος είναι η ανανέωση των δεδομένων που διαθέτει το Strett View με νέα δεδομένα για πόλεις, δρόμους και εθνικές οδούς της Ελλάδας. Όπως μπορούμε να δούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Google, τα αυτοκίνητα της Google θα βρίσκονται στη χώρα μας ολόκληρο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με παρουσία σε πολλές πόλεις και νησιά. Μερικές από τις τοποθεσίες είναι όλες οι μεγαλουπόλεις, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Ρόδος, η Καβάλα, η Ξάνθη κ.α.

Το Street View αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για όλους όσους επιθυμούν να «επισκεφθούν» άμεσα κάποια τοποθεσία στον πλανήτη, προσφέροντας οπτική 360 μοιρών των περισσοτέρων δρόμων παγκοσμίως.

Η Google επεκτείνει τα τελευταία χρόνια το περιεχόμενο της υπηρεσίας και πέρα των δρόμων, προσθέτοντας πεζόδρους, αρχαία μνημεία, ιερούς τόπους και άλλα σημεία που δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο. Στην ανακοίνωση, η Google υπενθυμίζει ότι η υπηρεσία δίνει έμφαση στο προσωπικό απόρρητο αφού πριν δημοσιευτούν, οι εικόνες υφίστανται επεξεργασία με εξειδικευμένη τεχνολογία η οποία θολώνει τα πρόσωπα των ανθρώπων καθώς και τις πινακίδες οχημάτων ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα, διατηρώντας έτσι την ιδιωτικότητά τους.

Στα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που συνοδεύουν την υπηρεσία είναι η παρουσία της σε 87 χώρες, με τη Google να έχει συλλέξει φωτογραφίες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μια απόσταση που αντιστοιχεί με το να κάνει κανείς το γύρο του κόσμου 400 φορές. 

Πηγή nsomnia.gr