Freedom Pass: Τα προνόμια για τους νέους που θα εμβολιαστούν (ΒΙΝΤΕΟ)


Βonus 150 ευρω σε 940.000 νέους ηλικίας 18- 25 ετών αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να τους δώσει κίνητρο να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Τα 150 ευρω θα τα πάρουν μέσω του Freedom pass όσοι ανήκουν σ’ αυτό το ηλικιακό γκρουπ και έχουν ήδη εμβολιαστεί ή και όσοι θα κάνουν ακόμη κια την πρώτη δόση εμβολίου.

Ειδικότερα, η προπληρωμένη κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για 940.000 νέες και νέους 18-25 ετών είναι η έμπρακτη επιβράβευσή τους για όσα στερήθηκαν ως σήμερα και για τη συμβολή τους στην προσπάθεια να χτίσουμε τείχος ανοσίας και να φρενάρουμε ειδικά τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Οι νέοι που θα κάνουν το εμβόλια θα μπορούν εντός 24ωρους κατεβάσουν στο κινητό τους ή να πάρουν σε φυσική μορφή την προπληρωμένη κάρτα.

Τα 150 ευρώ θα μπορούν να τα ξοδέψουν σε ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή λεωφορείο, για διαμονή σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ ή σκάφη, και για μουσικές παραστάσεις, σινεμά, θέατρο, μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν αρνητικά την συγκεκριμένη κυβερνητική προαναγγελία, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» των νέων και για «ομολογία αποτυχίας».

Πάντως οι νέες και οι νέοι που θέλουν μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna ακόμα και αύριο.

 

Τι «είδε» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση μελέτησε αρκετά δεδομένα προτού αποφασίσει να δώσει αυτό το bonus για τον εμβολιασμό, και βασικότερο για τις νεαρές ηλικίες ήταν τα μικρά ποσοστά εμβολιασμού.

Παράλληλα, αναμένεται να δώσει περισσότερα προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, μεταξύ των οποίων θα είναι περισσότερες «ελευθερίες» στην εστίαση, σε κινηματογράφους, θέατρα και αθλητικούς χώρους.