Μαζί με την οικογένεια του ο Λεωνίδας Κακούρης στην Μυτιλήνη- Τι δήλωσε για την συμμετοχή του στην «Σμύρνη μου αγαπημένη»


Ο νέος ρόλος του Λεωνίδα Κακούρη στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Ο ηθοποιός μίλησε για την ταινία της Μιμής Ντενίση, αναφέρεται στον καλλιτεχνικό χώρο που έχει πληγεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, ενώ θυμάται την πρώτη τηλεοπτική δουλειά του πριν από 34 χρόνια

Ο Λεωνίδας Κακούρης έχει ξεχωρίσει μέσα από τον ρόλο Δούκα Σεβαστού στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Μετά το συγκλονιστικό τέλος του δεύτερου κύκλου, ο γνωστός ηθοποιός ταξίδεψε στη Χίο και τη Μυτιλήνη, προκειμένου να ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε στο TLIFE για το νέο του ρόλο, εξηγεί τον λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση της Μιμής Ντενίση, ενώ ήταν κουρασμένος από την καθημερινή σειρά, αναφέρεται στη συνεργασία τους, στον καλλιτεχνικό χώρο που έχει πληγεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, ενώ θυμάται την πρώτη τηλεοπτική δουλειά του πριν από 34 χρόνια.

 

Για τον ρόλο του στη “Σμύρνη μου αγαπημένη”:


“Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, οικογενειάρχης, πολύ καλός στη δουλειά του, με χρήματα, με μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Πίστεψε βαθιά στη μεγάλη ιδέα, πίστεψε στον Βενιζέλο, πίστεψε στη μεγάλη Ελλάδα και στον ελληνισμό. Δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά βοήθησε οικονομικά και πρακτικά.

Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή, μετά από όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει εντελώς, να αποκαθηλώνονται τα πάντα, να τελειώνουν όλα μέσα σε λίγες ώρες με έναν τραγικό τρόπο.

Είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που έζησαν οι Έλληνες και βλέπουμε να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ταινία προσπαθεί να δείξει με έναν τρόπο ότι δεν είναι τα ιστορικά γεγονότα αυτά που πρέπει να δείχνουμε ως ιστορικά γεγονότα αλλά περισσότερο τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά τα ιστορικά γεγονότα.

Υπάρχει ένα επιπλέον βάρος και πολλή προσοχή. Έχει γίνει πολύ σωστή δουλειά στην έρευνα και το σενάριο.

Διαβάζοντας τις σκηνές, παρατήρησα από την αρχή τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ιστορική αλήθεια και τη μυθοπλασία, δηλαδή πόσο η μία δανείζεται από την άλλη στοιχεία και το κάνει να φαίνεται τόσο αληθοφανές σχεδόν σαν ντοκιμαντέρ”.

 

Για τη συνεργασία του με τη Μιμή Ντενίση. Οι δυο τους, αν και γνωρίζονταν, δεν έτυχε να συνεργαστούν στο παρελθόν:


“Με τη Μιμή Ντενίση είχαμε μια γνωριμία αλλά δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε παλιότερα. Μάλλον ήταν γραφτό να γίνει τώρα με αυτές τις πολύ ωραίες συνθήκες.

Είναι μια εξαιρετική παραγωγή της Tanweer που πραγματικά σέβεται τους καλλιτέχνες που φιλοξενεί. Η Μιμή Ντενίση είναι μια γυναίκα που έκανε το όραμά της πραγματικότητα, γιατί το να καταφέρεις στη σύγχρονη Ελλάδα, της κρίσης και του κοροναϊού, να βρισκόμαστε εδώ και να μιλάμε για μια τόσο ωραία ταινία και αξίζει συγχαρητήρια.

Αλλά για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να έχεις ανέβει πολλές άλλες κορυφές. Αυτό είναι πράγματι αξιοθαύμαστο! Η δοτικότητά της, ο τρόπος που μοιράζεται τη γνώση και την έρευνα που έχει κάνει, ο τρόπος που υπάρχει στην πρόβα και το πόσο αισιόδοξη είναι είναι κάποια χαρακτηριστικά της”.

 

Για την πρόταση από τη Μιμή Ντενίση και τον λόγο που δεν μπόρεσε να αρνηθεί:

“Όταν μου έγινε η πρόταση, το σκέφτηκα λίγο στην αρχή για να δω τι γίνεται. Βέβαια, τελειώνοντας το σενάριο, ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνω κι αν έλεγα ότι δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήμουν πράγματι πολύ κουρασμένος, οι μπαταρίες μου θα μου έλεγαν ότι έχουν ακόμα λίγη ενέργεια, κάν’ το.

Και τώρα που έχουμε ξεκινήσει νιώθω ότι έχω φορτίσει και κάθε ημέρα ερχόμαστε με μεγάλη χαρά στο σετ, που είναι πολύ σημαντικό. Δεν μας κουράζουν ούτε οι αναμονές, γιατί ξέρουμε ότι ο κάθε συνεργάτης προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί”.

 

Για την πρώτη του δουλειά ως ηθοποιός, το 1987 στην παιδική σειρά της ΕΡΤ “Του Κουτιού τα Παραμύθια”, και το πόσο έχει αλλάξει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια:

“Προσπαθώ να συντηρώ αυτό το παιδί, που τότε ήταν ένας μικρός Ινδιάνος, που έτυχε να γίνει λύκος στην πορεία… Προσπαθώ να φυλάγομαι από τους λύκους, να μην γίνω λύκος και να είμαι Ινδιάνος.

Να στήνω τη σκηνή μου με αφορμή τα έργα, τις ταινίες, τις σειρές και κουβαλώντας τα υποκριτικά μου μπαγκάζια, που παίρνω από κάθε συνεργασία, γιατί νομίζω από κάθετι που κάνεις κάτι παίρνεις, να πορεύομαι.

Υπάρχει μια υποκριτική ωρίμανση, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι, μεγαλώνοντας δεν έχουμε τις ίδιες αντοχές. Οπότε για κάποιους ρόλους είναι πολύ καλύτερο να είσαι νέος και για κάποιους άλλους είναι καλύτερο να είσαι λίγο πιο ώριμος”.

 

Για τον καλλιτεχνικό χώρο, ο οποίος έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κοροναϊού:


“Μπορεί να υπήρξε μια μικρή βοήθεια, ένα υποστύλωμα, αλλά έχουμε πληγεί πάρα πολύ οι καλλιτέχνες, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, υπάρχουν συνάδελφοι που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε και δεν είναι αστείο και θα πρέπει πολύ σοβαρά να δούμε τι γίνεται με τον χώρο της τέχνης στην Ελλάδα.

Ο κόσμος έχει ανάγκη και παραστάσεις να δει και τραγουδιστές να ακούσει και χορευτές και τα πάντα. Είναι η διέξοδός μας. Ο θεατής, όταν βλέπει μια παράσταση ή όταν ακούει έναν καλλιτέχνη, δραπετεύει από την καθημερινότητα ή ονειρεύεται και είναι σημαντικό αυτό”.

 

Τέλος, ο Λεωνίδας Κακούρης αποκάλυψε ότι η οικογένειά του τον συνόδευσε στη Μυτιλήνη, ενώ παραδέχτηκε ότι ο χρόνος για διακοπές είναι περιορισμένος:

“Χρόνος για διακοπές δεν υπάρχει. Είναι μακρινή αυτή η λέξη, αλλά όλο και μπορείς να κλέψεις δυο ημέρες, τρεις ημέρες… Η οικογένειά μου είναι μαζί μου εδώ στα γυρίσματα. Αυτή τη στιγμή κάνουν μπάνιο, τι νομίζετε ότι θα δουλεύουν εδώ μαζί μου;”