"Νύχτα Μαγικιά" Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Πέγκυ Ζήνα-Κώστα Μακεδόνα #Κάστρο_Μυτιλήνης @04_08


Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost.com

"Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά"
Μίκης Θεοδωράκης

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έρχεται στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2021» την Τετάρτη 04 Αυγούστου 2021, σε μια «Νύχτα Μαγικιά», σε ένα αφιέρωμα για τα 96 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και την μελοποιημένη από εκείνον ποίηση.

Στο πλαίσιο του  Λεσβιακού καλοκαιριού 2021 την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 

στο Ανοιχτό Θέατρο του Κάστρου Μυτιλήνης, σας παρουσιάζουμε την Λαϊκή Ορχήστρα "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ": 

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης  καλλιτεχνικής αξίας. 

 Νύχτα μαγικιά, Αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση.

Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσουν η Πέγκυ Ζήνα και ο Κώστας Μακεδόνας. Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς

Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση. 

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όμως είναι εξίσου αλήθεια ότι εντός αυτής της δύσκολης διαλεκτικής μέλους και λόγου και η ποίηση «υπηρετεί» τη μουσική του. Πράγμα απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ' ένα καινοτόμο αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν ποιητικά έργα που δεν μπορούμε πια να τα διαβάσουμε δίχως να αναδυθεί αβίαστα εντός μας και να κυλήσει γρήγορα από το νου στα χείλη η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη  έτσι  που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης και αυτογνωσίας. 

Ρίτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Καρυωτάκης, Γκάτσος, Γ. Θεοδωράκης, Ρ. Χατζιδάκι, Τριπολίτης, Κατσαρός, Καβάφης, Σολωμός, Σικελιανός, Καμπανέλλης, Καρατζάς, Λόρκα, Νερούδα…

Όμως, μιλώντας για όλα αυτά, συχνά λησμονούμε πως στο θεοδωρακικό μουσικό σύμπαν υπάρχουν σπουδαία έργα σε ποίηση του ίδιου του δημιουργού. Και μάλιστα, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έργα κομβικά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο τους αξίας 10€ ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της viva.gr. KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Η ΕΔΩ https://www.viva.gr/tickets/music/kastro-mytilinis/lesviako-kalokairi-orhistra-theodoraki/