Διάκριση συντελεστών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας


Άλλη μια διάκριση συντελεστών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας.

Η πράσινη startup ‘ECOCup’ κατέλαβε την πρώτη θέση στην τελική φάση του διαγωνισμού SUP Free Hackathon για μια Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης.

Στη Χαλκιδική στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του SUP Free Innovation Lab. Οι 5 ομάδες που διακρίθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, μεταξύ των 34 διαγωνιζόμενων του SUP Free  Hackathon, προχώρησαν, ωρίμασαν και παρουσίασαν την εξέλιξή τους στο πλαίσιο του 5μηνου εργαστηρίου υποβοήθησης.  

Την πρώτη θέση έλαβε η επιχειρηματική ιδέα ECOCup (http://ecocup.io)

Η ECOCup ξεκίνησε σαν μια πράσινη ιδέα του Θανάση Κουκούλη και της Κατερίνας Κατσαούνη,   φοιτητών του μαθήματος ‘Επιχειρηματικότητα’ του Τμήματος Περιβάλλοντος. Μετά την πρόκρισή τους, κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού SUP free hackathon, την ομάδα πλαισίωσαν και οι Γιώργος Αντωνόπουλος, Ναυπηγός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Γιάννης Ιωαννίδης Μπραντ, Πληροφορικός – προγραμματιστής.

Η ECOCup αναπτύσσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας καταστήματα πώλησης καφέ (ροφημάτων) και καταναλωτές δικτυώνονται με σκοπό την μείωση των πλαστικών ποτηριών (και άλλων υλικών) μίας χρήσης.

Αξιοποιώντας τις σπουδές τους και το υπόβαθρο στις περιβαλλοντικές επιστήμες τα μέλη της ομάδας αναπτύσσουν μια επιχειρηματική ιδέα οικονομικά βιώσιμη που στον πυρήνα της αποστολής της βρίσκεται η περιβαλλοντική προστασία με την μείωση κατανάλωσης πρώτων υλών και παραγωγής αποβλήτων.  

 

Το προφίλ της ομάδας ECOCup:

Θανάσης Κουκούλης: Πτυχιούχος Τμήματος Περιβάλλοντος, Μεταπτυχιακό στην Ψηφιακή Καινοτομία και τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Κατερίνα Κατσαούνη: Πτυχιούχος Τμήματος Περιβάλλοντος - Περιβαλλοντικός Εκπαιδευτής Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Σχεδιασμός UI

Γιάννης Ιωαννίδης Μπραντ: Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό στις Interactive Hardware and Software Technologies

Γεώργιος Αντωνόπουλος: Πτυχιούχος Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Product Manager, Σχεδιασμός UI-UX και Ιστοσελίδας

 

Η διοργάνωση SUP free hackathon:

Η όλη διοργάνωση υποστηρίζεται από την Lidl Hellas, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation και την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας CrowdPolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Ένα Μεγάλο Μπράβο στα Παιδιά μας και Καλή Επιτυχία στα επόμενα βήματά τους!