«Σμύρνη» με σταθερά βήματα στη Μυτιλήνη


Γεύμα γνωριμίας των συντελεστών της ταινίας «Σμύρη μου αγαπημενη» με τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονται στα γυρίσματα στη Μυτιλήνη

Σε πολύ καλούς ρυθμούς και με εξαιρετική διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους πραγματοποιούνται αυτή την εποχή στην οικία Αλεπουδέλη της Μυτιλήνης τα γυρισματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο θεατρικό έργο της Μιμή Ντενίση η οποία και πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε πολλούς ηθοποιούς, Ελληνες και ξένους (ργότερα αναμένεται να έρθει και η Βανέσα Ρεντγκρέιβ που κρατά έναν χαρακτηριστικό ρόλο).

Η διασκευή του θεατρικού έργου σε σενάριο έγινε από την ίδια την κυρία Ντενιση και τον Μάρτιν Σέρμαν. Μια παραλλαγή του πρωτότυπου θεατρικού έργου, είναι ότι στην ταινία η ιστορία είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο χρόνους: στο παρόν που είναι το 2015 και στο παρελθόν που είναι η περίοδος λίγο πριν από την μικρασιατική καταστροφή (από το 1917 ως το 1922). Μια από τις πολλές οικογένειες που ξεκληρίστηκαν είναι και αυτή της οποίας την ιστορία θα παρακολουθήσουμε στην οθόνη.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός της παρελθούσας τραγωδίας που στιγμάτισε την ελληνική κοινωνία, με την πρόσφατη τραγωδία του μεταναστευτικού ζητήματος, η οποία κατά τραγική ειρωνεία έχει αφήσει τα ίχνη της στην Μυτιλήνη, στο ίδιο δηλαδή  νησί που για τις ανάγκες αυτής της ταινίας έχει «μεταμφιεστεί» σε Σμύρνη.

Τα μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου, μέλη της παραγωγής ανάμεσα στα οποία οι ηθοποιοί Μιμή Ντενίση, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Βογιατζής  και Κρατερός Κατσούλης παρευρέθηκαν σε γεύμα γνωριμίας με την δημοσιογραφική αποστολή που αυτές τις μέρες καλύπτει το ρεπορτάζ των γυρισμάτων.

Κομψότατη και όπως πάντα ευγενέστατη, η κυρία Ντενίση χαιρετήθηκε με όλους τους δημοσιογράφους στα τραπέζια του εστιατορίου του ξενοδοχείου Elysion όπου έγινε το γεύμα. Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ καθως η ώρα του καθήκοντος πλησίαζε (τα γυρίσματα αυτές τις μέρες γίνονται βράδυ).

«Θα πρέπει να πάω να ξεβαφτώ και αμέσως να βαφτώ ξανά» είπε χαριτολογώντας η γνωστή ηθοποιός.

«Εκ των πραγμάτων λόγω του μεγέθους της παραγωγής τα γυρίσματα έχουν τεράστιες δυσκολίες αλλά η διάθεση και η όρεξη όλων για δουλειά είναι πολύ ενθαρρυντική» είπε ο παραγωγός κ. Διονύσης Σαμιώτης της Tanweer, στο ενεργητικό της οποίας βρίσκεται η τελευταία μεγάλη επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου, «Ευτυχία».

 

Πηγή www.tovima.gr