Συναγερμός - Έξαρση του κορονοιου στον Πολιχνίτο



Και ενώ ο εμβολιασμός στο νησί μας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, κάποιοι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί αψηφούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η Λέσβος να καταγράφει υψηλούς αριθμούς νέων κρουσμάτων κορονοιου, και να κινδυνεύσει με νέα μέτρα αν και πριν 2 βδομάδες το νησί κατέβηκε επίπεδο στον επιδημιολογικο χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έξαρση του κορονοιου στην περιοχή του Πολιχνίτου.

Μέχρι και χτες Παρασκευή είχαν επίσημα καταγράφει πάνω απο 20 νεα κρούσματα κορονοιου.

Αυτά αφορούν σε μαθητές και συγγενείς στο ειδικό σχολείο Μυτιλήνης καθώς και στο δημοτικό σχολείο Βρισας, όπου μάλιστα τα σχολεία αυτά έκλεισαν πρόωρα την φετινή χρονιά.

Κρούσματα κορονοιου ωστόσο έχουμε και σε κατοίκους της περιοχής του Πολιχνίτου, ενώ έχει νοσήσει και ο οδηγός ταξί πού μετέφερε τα παιδιά από τον Πολιχνίτο στην Μυτιλήνη.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι 1 άτομο από τον Πολιχνίτο που νοσουσε από κορονοϊό έσπασε την καραντίνα με αποτέλεσμα να γίνει η διασπορά.

Απο αρχές Ιουνίου έως χτες η Λέσβος έχει καταγράψει 107 κρούσματα με τα 50 περίπου από αυτά να είναι ενεργά.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα www.vatera.gr/platanos ο Δημήτρης Γιανναρέλλης Πρόεδρος της Κοινότητας Πολιχνίτου ο ΕΟΔΥ χτες διέγνωσε 5 μόνο κρούσματα, τα οποία μάλιστα είχαν διαγνωστεί προηγούμενα και στο Κ.Υ. Τα συνολικά κρούσματα που έχουν διαγνωστεί στην περιοχή μας είναι συνολικά 20.

Ο Πρόεδρος κάνει έκκληση σε όλα τα κρούσματα να τηρήσουν απαρέγκλιτα την καραντίνα που τους ανακοινώθηκε αλλά και να ενημερώσουν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή ώστε και αυτά να περιορίσουν τις κινήσεις και επαφές τους δεδομένου ότι ούτε τα συμπτώματα ούτε η ανίχνευση ενός κρούσματος γίνεται αμέσως μόλις προσβληθεί ένα άτομο. Χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες.

Ιδιαίτερη προσοχή να δείξουν τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.


Και η ιστοσελίδα καταλήγει αναφέροντας:

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Γιανναρέλλη για την ενημέρωση και ευχόμαστε οι ενέργειες του μαζί με αυτές του υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ. Πολιχνίτου να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τον πανικό που άρχισε να δημιουργείται στον κόσμο.