Τα λάθη που πρόδωσαν τον πιλότο – Η σκηνοθεσία του εγκλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)


Νόμιζε ότι είχε σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Έστησε με κινηματογραφικό τρόπο ένα άλλοθι βασιζόμενος στο σενάριο της βίαιης ληστείας.

Μπροστά στις κάμερες έπαιζε το θέατρο του συντετριμμένου πατέρα προβάλλοντας το μωρό του και το παραμύθι του ερωτευμένου ζευγαριού. Ωστόσο, τον πρόδωσε η τεχνολογία.

«Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα», λέει ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Το LIVE NEWS αποκαλύπτει τα μοιραία λάθη που αποκαθήλωσαν τη μάσκα του 33χρονου και αποκάλυψαν το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό του δολοφόνου.


Τα λάθη του πιλότου

Το σενάριο που είχε κατασκευάσει με τους αδίστακτους ληστές να τον δένουν σφιχτά χειροπόδαρα και να του κλείνουν το στόμα και τα μάτια με ταινία, κατέρρευσε αστραπιαία μπροστά στους έμπειρους αξιωματικούς της ασφάλειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, η χαλαρότητα στο δέσιμο των χεριών και των ποδιών του, ήταν στοιχείο που υπέδειξε ότι θα μπορούσε να είχε δεθεί μόνο του ή σε περίπτωση που τον είχαν δέσει οι ληστές θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία με τα χέρια.

«Τα χέρια και τα πόδια του ήταν πιο χαλαρά δεμένα, δεν ήταν όπως η ταινία στον λαιμό και στο στόμα. Τα χέρια ήταν δεμένα μπροστά, και όχι πίσω όπως είπε εκείνος. Θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία και με τα χέρια, όχι με τη μύτη που είπε».

Με τη βοήθεια εικόνων, ειδικός πραγματογνώμονας αναπαριστά στο LIVE NEWS πώς είναι εφικτό κάποιος να δεθεί μόνος του χειροπόδαρα και να φιμώσει το στόμα του σε εμβρυακή στάση, όπως ακριβώς δηλαδή βρέθηκε ο πιλότος,

χρησιμοποιώντας βοηθητικά το πόμολο της πόρτας, ενώ όπως ομολόγησε ο 32χρονος είχε κάνει πρόβα το δέσιμό του ώστε να είναι απόλυτα πειστικός.

«Είναι τρομακτικό κάποιος να είναι τόσο ψύχραιμος και να έχει κάνει δολοφονία και να έχει σχεδιάσει όλο αυτό».

 

Το λάθος «της λιποθυμίας»

Προσπαθώντας να αποφύγει να δώσει πολλές λεπτομέρειες για το τι συνέβη τις μοιραίες ώρες που ήταν δεμένος και φιμωμένος, έτσι ώστε να μην πέσει σε αντιφάσεις, ο πιλότος σκαρφίστηκε το σενάριο της λιποθυμίας.

Ωστόσο, αυτό τον οδήγησε σε άλλο ένα μοιραίο λάθος, αφού ιατρικώς, κάποιος ο οποίος είναι λιπόθυμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να ανακτήσει τις αισθήσεις του μόνος του.


Τον ξεσκέπασε η τεχνολογία

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση υπόθεσης έπαιξε η τεχνολογία, που υπέδειξε ότι ο 33χρονος σύζυγος του θύματος ήταν και αυτός που την είχε δολοφονήσει.

Εφαρμογή στο κινητό του, τον έδειξε να περπατάει στις 04:50, την ώρα δηλαδή που ισχυρίστηκε ότι ήταν δεμένος, φιμωμένος και λιπόθυμος, ενώ το βιομετρικό ρόλοι που φορούσε η Καρολαίν στο χέρι της έδειξε στις 04:05 να ανεβάζει ταχέως παλμούς και 04:11 να σταματάει ο σφυγμός της.

Το πέμπτο μοιραίο λάθος του πιλότου ήταν η ώρα αφαίρεσης της κάρτα μνήμης από την κάμερα σπιτιού. Τεχνολογική ανάλυση έδειξε ότι η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε στις 01:19, δηλαδή τουλάχιστον 3,30 ώρες πριν οι ληστές εισβάλλουν στο σπίτι και αφαιρέσουν τις εικόνες του καταγραφικού βίντεο.

Αν και ο 33χρονος σύζυγος προχώρησε σε μία σειρά από καλομελετημένες και σχεδιασμένες κινήσεις προκειμένου το σχέδιό του να μην έχει κανένα κενό και να μην πέσει σε αντιφάσεις, με τα μοιραία λάθη και η τεχνολογία κατάφεραν να αφαιρέσουν το προσωπείο του φορούσε για 37 μέρες και να οδηγήσουν στην ομολογία της δολοφονίας της συζύγου του.

 

Η σύνθεση των στοιχείων αυτών έδεσαν την υπόθεση, με μόνο ύποπτο τον 32χρονο πιλότο.