Αργοί ρυθμοί στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων –(ΒΙΝΤΕΟ)


Με αργούς ρυθμούς και πολλά εμπόδια προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 650.000 δηλώσεις, σε σύνολο 6,5 εκατ., την ώρα που η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τις 27/05.

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στις δηλώσεις των επαγγελματιών, όσο και των μισθωτών, αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, με πολλούς κωδικούς που πρέπει να είναι προσυμπληρωμένοι να παραμένουν κενοί.

Παράλληλα, προσοχή σε συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

 

Έρχεται «γενναία» ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας

Περίπου 7 δισ. χρέη έχει αφήσει πίσω της η πανδημία από το Μάρτιο του 2020, με νέα γενναία ρύθμιση να ετοιμάζεται για την κάλυψή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια, με το πρώτο να θέλει τις δόσεις για όλα τα χρέη από 48 να γίνουν 60, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι θα γίνουν 72.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να «τρέξει» από τις αρχές τους 2022, και θα αφορά στους πληττόμενους από την πανδημία, ενώ υπάρχουν σκέψεις σε αυτή να ενταχθεί τόσο ο ΕΝΦΙΑ όσο και ο φόρος εισοδήματος.