Ξεκίνησε η πρώτη γενική διαβροχή κατά του δάκου της Ελιάς στη Λέσβο


Η πρώτη γενική διαβροχή κατά του δάκου της Ελιάς στη Λέσβο, ξεκίνησε χθες Τρίτη 23/06 στις περισσότερες κοινότητες της Λέσβου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του νησιού μας, θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς, όσο και οι ελαιοπαραγωγοί, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

 

Γι' αυτό παρακαλούνται:

-Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

-Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

-Οι Δήμοι, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση αγροτικών δρόμων, ανακοινώσεις κλπ).