«Απινιδωτής σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μυτιλήνης»


Πρόταση του Δημήτρη Μαλλιαρού (Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»)

Κ. Δήμαρχε κ. Πρόεδρε του Ν.Π.Δ.Δ. «Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυτιλήνης»,

Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό που συνέβη στον ποδοσφαιριστή της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν  στο EURO 2020 αλλά και το περιστατικό του 14τράχρονου ποδοσφαιριστή (λίγες μέρες αργότερα),που σώθηκε επειδή υπήρχε σε κοντινή από το γήπεδο απόσταση,  απινιδωτής, η παράταξή μας «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» προτείνει:

 

α) Να προχωρήσετε   σε έρευνα και μελέτη για την αγορά απινιδωτών που θα διανεμηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μυτιλήνης,

β) Να μεριμνήσετε για την εκπαίδευση των εργαζόμενων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στο χειρισμό των απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)  σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο, εθελοντές διασώστες.

γ)Να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε συνεργασία με την ΕΠΣΛ την Τ.Ε.            Καλαθοσφαίρισης,     την Τ.Ε. Πετοσφαιριστής και άλλες αθλητικές συλλογικότητες,  να γίνει προμήθεια απινιδωτών για τους χώρους που αγωνίζονται και προπονούνται οι ομάδες.

Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος του

Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρόνοιας και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας.

 

Για την παράταξη «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μέλος του Δ.Σ του  Ν.Π.Δ.Δ. «Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυτιλήνης»,