Χ. Αθανασίου: "Υψηλή η ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται στην Λέσβο"



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τις βραβεύσεις των Λεσβιακών ελαιολάδων που συμμετείχαν στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA 2021, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παραγωγούς μας (συνολικά 48, οι 46 από τη Λέσβο και οι 2 από τη Λήμνο) που συμμετείχαν στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA 2021, στο διάστημα 3-5 Ιουνίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, με τη συμμετοχή 25 διάσημων γευσιγνωστών από όλο τον κόσμο.

Τα 5 Χρυσά , 9 Αργυρά, 11 Χάλκινα και 2 Ειδικά Μετάλλια που έλαβαν οι παραγωγοί μας, αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται στο νομό μας και αυτό θα τους δώσει το κίνητρο να συνεχίσουν δυναμικά στο χώρο του ελαιολάδου και το έναυσμα σε πολλούς νέους να «επιχειρήσουν» για να ενισχύσουν και αυτοί με τη σειρά τους τον Λεσβιακό Ελαιώνα.

 Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στους διοργανωτές του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA 2021, καθώς ήταν ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας, όχι μόνο παραγωγούς από όλη την Ελλάδα αλλά και διάσημους γευσιγνώστες, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν μία ιδιαίτερη νότα στο θεσμό.

Συγχαρητήρια αρμόζουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση».