Στο Σιγρι και στην εκδήλωση «Ελαιόλαδο, ο Θησαυρός της Λέσβου» στελέχη του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν την Δευτερά στο Σίγρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου για το Ελαιόλαδο, τον «Θησαυρό της Λέσβου», έδωσαν το παρόν τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης χαιρέτισε την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο νεόδμητο ελαιοτριβείο «Sigri Olive mill» τονίζοντας πως το ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, της κουλτούρας μας της ίδιας, της καθημερινότητάς μας.

«Τα ελαιόδεντρά μας, με τα οποία προίκισε η φύση το νησί μας, είναι ο φυσικός τρόπος βιώσιμης ανάπτυξης και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, όσο κι αν η τεχνολογία εξελίσσεται, όσο και αν η προσδοκώμενη ανάπτυξη, είτε σαν όρος είτε σαν πραγματικότητα, έχει την τάση να αναζητείται σε επιτηδευμένες μεθόδους και λογικές», τόνισε ο κ. Γελαγώτης στον χαιρετισμό του.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς του Πανεπιστημίου του Davis της Καλιφόρνια Dr Dan Flynn, ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαϊδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Προκόπης Μαγιάτης. Ενώ εκ μέρους της δημοτικής αρχής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Ερεσού- Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατής Ζαφείρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και ο δημοτικός σύμβουλος Ιορδάνης Ιορδάνου.