Σκουπιδότοπος κατάντησε η πλατεία Σαπφούς- Τι καταγγέλλει ο σύλλογος ΑΣΠΙΔΑ


Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Μυτιλήνης ΑΣΠΙΔΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν λίγες μέρες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη. Οι κάδοι ανακύκλωσης και απορριμμάτων επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού είχαν εξαφανιστεί!

Εν μέρει αυτή η κίνηση ήταν θετική για να καθαρίσουν τα γραφικά στενά της περιοχής (το είχε ζητήσει και ο Σύλλογος εδώ και 2 χρόνια), όμως δεν ενημερώθηκε κανένα κατάστημα εστίασης της περιοχής, ούτε και ο Σύλλογος Εστίασης Μυτιλήνης ενώ μόλις πριν μία βδομάδα υπήρχε επικοινωνία από μέρους μας με το υπεύθυνο τμήμα για να μάθουμε τα ακριβή ωράρια αποκομιδής και να αυξηθούν λόγω του καλοκαιριού σε κάποια σημεία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά από τα μαγαζιά να πρέπει να διανύσουν με τα πόδια 200 και 300 μέτρα με τα σκουπίδια τους για να φτάσουν στους κάδους της πλατείας Σαπφούς. Αυτονόητο ήταν το αποτέλεσμα να γεμίσει όλη η πλατεία σκουπίδια, έχοντας μία πολύ άσχημη εικόνα στην πρόσοψη της πόλης μας, σε μία περίοδο που θέλουμε να ξεκινήσει να λειτουργεί τουριστικά.

Η αφαίρεση των κάδων από το ιστορικό κέντρο είναι σωστή, αλλά χωρίς καμία ενημέρωση των καταστημάτων της περιοχής και του Συλλόγου για να βρεθούν οι σωστές λύσεις για το πώς και που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια όλων αυτών των μαγαζιών ήταν λάθος.

Όλα αυτά, ενώ έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την επανέναρξη της εστίασης και ακόμα περιμένουμε τις αποφάσεις του Δήμου για την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου και τις επεκτάσεις των τραπεζοκαθισμάτων λόγω των μέτρων του κορωνοϊου (το Υπουργείο έχει ήδη πει στους Δήμους ότι μπορούν να επαναλάβουν τις περσινές αποφάσεις).

Ελπίζουμε την προσεχή Τετάρτη  να ανακοινωθεί η άμεση λειτουργία των περσινών αποφάσεων ώστε να μην χάσουν κι άλλο διάστημα οι επιχειρήσεις που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη ύστερα από 6 μήνες κλειστών μαγαζιών και μη μπορώντας να λειτουργήσουν τους εσωτερικούς τους χώρους.