Στην πρώτη γραμμή οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ- Με Self test επιστρέφουν στα σχολεία και οι Έλληνες Τσιγγάνοι της Λέσβου


Οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις δράσεις στο πεδίο, στους καταυλισμούς Ελλήνων Τσιγγάνων στην Λέσβο, ώστε οι ωφελούμενοι του φορέα να είναι έτοιμοι για την επιστροφή στα σχολεία στη Μυτιλήνη και τη Γέρα.

Τονίζεται ότι στο Δημοτικό Σχολείο στον Παπάδο, φοιτούν αυτή τη στιγμή 15 παιδιά από  την κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων.  

Στη Μυτιλήνη,  8 μαθητές από τον καταυλισμό της Παγανής, φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της πόλης. Υπό τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, διαβιώντας σε αυτοσχέδιες παράγκες, χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως πόσιμο νερό και αποχετευτικό δίκτυο, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας COVID-19, αυτή η προσπάθεια είναι αξιέπαινη.

Κατά τη διάρκεια της  εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την διενέργεια του σελφ τεστ, παραδόθηκε ενημερωτικό υλικό και προβλήθηκε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο. Με μεγάλη υπευθυνότητα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, οι γονείς και κηδεμόνες διενήργησαν την εξέταση στα παιδιά τους.

Παράλληλα, διανεμήθηκαν 480 λίτρα φρέσκο γάλα, ρούχα, μάσκες μιας χρήσεως και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και αντίσκηνα στις περισσότερο ευάλωτες οικογένειες, για την προστασία από τα δαγκώματα τρωκτικών και ερπετών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ με την υποστήριξη συμπολιτών και οργανώσεων, έχουν διανείμει μέχρι σήμερα 5.540 μερίδες γευμάτων και αντίστοιχο αριθμό σε φρέσκα φρούτα.

Οι άξονες δράσης της εθελοντικής πρωτοβουλίας για τους Έλληνες Τσιγγάνους του φορέα ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ, εστιάζουν στη συνηγορία, διαμεσολάβηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και Πολιτισμό, καθώς την εξάλειψη της ρητορικής του μίσους και του αντιτσιγγανισμού.

Οι Γέφυρες Τέχνης ευχαριστούν θερμά τις εκπαιδευτικούς κυρίες Άννα Τσουκαλά και Ρόδη Καβούνη για την πολύτιμη και συνεχή ενημέρωση, καθώς και τις εκπαιδευτικούς που από καιρό υποστηρίζουν το έργο μας με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές μας.