Και Johnson & Johnson στο Κέντρο Υγείας Καλλονής με δεύτερη παράλληλη εμβολιαστικη γραμμή



Γίνεται γνωστό ότι στο Κέντρο Υγείας Καλλονής (ΚΥΚ) θα λειτουργεί πλέον και δεύτερη παράλληλη εμβολιαστική γραμμή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για τις ηλικίες 30 και άνω (επί του παρόντος και με προοπτική και για τους 18 και άνω). Σε σχέση με την ήδη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου και τους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της AstraZeneca σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 3.577 πολίτες εκ των οποίων 352 και με τη δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες, εφόσον δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr (όπου υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της υγειονομικής μας μονάδας και μπορούν να ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού, τη δυνατότητα αλλαγής/ακύρωσης του ραντεβού κ.λπ., την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού από την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου), είτε να απευθύνονται στον φαρμακοποιό της γειτονιάς τους και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥΚ, κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, με αφορμή την υποστήριξη παράλληλης γραμμής εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τόνισε τα εξής: «Το Κέντρο Υγείας Καλλονής υποστηρίζει πλέον και δεύτερη παράλληλη γραμμή με άλλο σκεύασμα εμβολίου με τα πρώτα ραντεβού να έχουν ήδη προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 17/05.

 Οφείλω να εκθειάσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό της υγειονομικής μας μονάδας και κυρίως την ειδική ομάδα εμβολιασμού που έχουμε συστήσει, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της Διοίκησής μας και του Υπουργείου Υγείας να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε εμβόλιο χρειάζεται προκειμένου να επισπευσθεί η «Γαλάζια Ελευθερία». Στην τελική ευθεία, λοιπόν, όλοι μαζί, αλλά με προσοχή στην τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας».