ΒΙΝΤΕΟ: Στην Eurovision των μικρών η Ελλάδα με το Δημοτικό Σχολείο του Χάλικα Μυτιλήνης

Την ώρα που η Στεφανία Λυμπερακάκη προβάρει το Last Dance στη σκηνή του Ahoy arena στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Χάλικα της Μυτιλήνης, ζουν την δική τους αγωνία προκειμένου να εξασφαλίσουν για την χώρα μας, μέσω της δράσης E-twinning, την καλύτερη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Schoolovision, όπου διαγωνίζονται σχολεία χωρών της Ευρώπης.

Η Schoolovision αποτελεί μίνι εκδοχή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision  και η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ στην ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν οι μαθητές της Στ΄τάξης, ο Ερμής από την Ε΄ τάξη και η Ιωάννα της Γ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Έλενας Bαϊβάη και την συνεργασία της αδελφής της Μαρίας.

Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα” σε στίχους της Μυτιληνιάς στιχουργού, Ντέπης Χατζηκαμπάνη και Μουσική του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μαθητικό διαγωνισμό έχει ανέβει στην πλατφόρμα.

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου έως την Πέμπτη 20 Μαΐου τα σχολεία θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιες ομάδες θα δώσουν την ψήφο τους, ενώ η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πρότυπο της Eurovision.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2009 από ένα δάσκαλο στη Σκωτία. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που αξίζει να την ζήσουν οι μαθητές μας δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Χάλικα Λέσβου, Ελένη Βαϊβάη, που είναι υπεύθυνη για την προσπάθεια.

Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε,  αλλά ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τόσο μεγάλος και ικανός να τις ξεπεράσουμε. Ξεκινήσαμε τις πρόβες τον Μάρτιο και στη συνέχεια λόγω της καραντίνας τις συνεχίσαμε διαδικτυακά. Ειδικά φέτος με την καραντίνα η συμμετοχή σε αυτή την δραστηριότητα ήταν σωτήρια γιατί τους έδινε την δυνατότητα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να βγουν έξω, να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές που συμμετείχαν και τους γονείς τους, την πρώην Διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Μπίρη για τη χορογραφία και την κ. Ερμιόνη Παπαδοπούλου για την διάθεση drone. Εύχομαι καλή επιτυχία στο σχολείο μας, κατέληξε.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλίκων, Κατερίνα Αρμάδα μίλησε αποκλειστικά στο LesvosPost για την συμμετοχή του σχολείου στην Schoolovision 2021