Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Brevet Λέσβου για το 2021 με ονομασία "Ελιά και Πεύκο".


Το φετινό Brevet είχε απόσταση 200 χιλιόμετρα που καλούνταν οι συμμετέχοντες να καλύψουν μέσω ελέγχου σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού. Η διαδρομή ευχάριστη και με περιορισμένα τα υψομετρικά σε μια προσπάθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου να τα κρατήσει όσο πιο χαμηλά γίνεται υψώνοντας από την άλλη, το δείκτη ευχαρίστησης.

Απόλυτα ικανοποιημένοι και οι 19 από τους 20 τερματίσαντες που κάλυψαν την προγραμματισμένη απίθανη διαδρομή εντός του προκαθορισμένου χρόνου. Ο καιρός μεγάλος σύμμαχος μας, αν σκεφτείς ότι την προηγούμενη μέρα, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε οικήματα με πτώσεις δέντρων ακόμα και μέσα στους δρόμους.

Οι χρόνοι κυμάνθηκαν από 7 ώρες και 42 λεπτά για τους πρώτους έως τις 12 ώρες για τον τελευταίο ηρωικό τερματισμό που ακόμα και μετά από προβλήματα, σπασμένες ακτίνες, επιστροφή, επισκευή και συν 40 χιλιόμετρα σε όλη την απόσταση, κατάφερε εντός χρόνου να παραδώσει την κάρτα συμμετοχής στο κοντρόλ του τερματισμού.

Τι να πεις γι αυτούς τους ανθρώπους που με την δική τους μόνο δύναμη και υποστήριξη, (καθότι απαγορεύεται κάθε είδους εξωτερική βοήθεια) καταφέρνουν να αποδείξουν στον απλό πολίτη οτι αν είναι εφικτό από έναν άνθρωπο να κάνει 200 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ώρες, τότε σίγουρα είναι δυνατό κι εμείς να πάμε με το ποδήλατό μας, απλά μέχρι το κέντρο της πόλης !!!


Ανυπομονούμε μέχρι το επόμενο Brevet του 2022 όπου οι συνθήκες, οι καταστάσεις, η νομοθεσία, οι φόβοι μας και τελικά η πραγματική μας ελευθερία θα μας επιτρέψουν να είμαστε περισσότεροι (όπως παλιά) με συμμετοχές κι από άλλα μέρη της Ελλάδας. Φέτος παρά τις αρνητικές συγκυρίες, στο Brevet Λέσβου 200χλμ του 2021 κατάφεραν να συμμετέχουν 2 αθλητές από τη γειτονική Χίο (που την επόμενη μέρα συνέπεσε να έχει ποδηλατικό αγώνα δρόμου) και ένας από τη Σάμο.

Ευχαριστούμε τους ποδηλατικούς τουρίστες που ταξίδεψαν από μακριά για να επισκεφτούν το όμορφο νησί μας, να συλλέξουν τις όμορφες εικόνες από τα σημεία που επέλεξε ο Ποδηλατικός Σύλλογος να επισκεφτεί το Brevet, να τις πάρουν μαζί τους και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους. Μέχρι το 2022 θα ψάχνουμε να βρούμε νέα μέρη, νέες διαδρομές νέες προκλήσεις για να μοιραστούμε με τους συμμετέχοντες του Brevet Lesvos 200Km "Ελιά και πεύκο" του 2022.