Στη διαδικτυακή συνάντηση του ΚΙΝ.ΑΛ παρουσία της Φώφης Γεννηματά ο Ταξιάρχης Βερρος


Στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε το ΚΙΝ.ΑΛ. υπό την Προεδρία της Φώφης Γεννηματά παρουσία του Γιώργου Καμίνη με τους εκπροσώπους φορέων της Λέσβου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Θέμα της διαδικτυακής συνάντησης ήταν το Ταμείο Ανάκαμψης με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. να αναπτύσσει τις θέσεις του κόμματος για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου.

Στην παρέμβασή του στην διαδικτυακή συνάντηση, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου έδωσε τη δική του διάσταση στην όλη συζήτηση, ζητώντας την ουσιαστική στήριξη της αυτοδιοίκησης προκειμένου να μπορεί πράγματι να αποδώσει τόσο το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Οι τομείς όπου πρέπει η Λέσβος να ανακάμψει αλλά και να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική είναι γνωστοί. Είναι ο πρωτογενής τομέας, ο Τουρισμός και ο φυσικός της πλούτος. Για αυτούς τους τομείς και όχι μόνο, υπάρχουν διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά, το κεντρικό κράτος, αναλογίζεται ότι οι Δήμοι μας στο Βόρειο Αιγαίο και η Περιφέρεια, δεν έχουν μηχανήματα, δεν έχουν προσωπικό δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να μπορούμε να καταπιαστούν με σοβαρές προοπτικές με αναπτυξιακά στοιχήματα; Συζητάμε και καλώς κάνουμε πως θα εισρεύσουν χρήματα για να αλλάξουμε τα δεδομένα, αλλά δεν συζητάμε καθόλου το πώς θα μπορέσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να απορροφήσουν αυτά τα χρήματα και πως θα τα κάνουν έργο. Συζητάμε εν ολίγοις πως θα κάνουμε αφράτο παντεσπάνι όταν δεν έχουμε καν ψωμί…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος στην παρέμβασή του.