Στην τελική ευθεία η κατασκευή μίας παιδικής χαράς σε κάθε χωριό του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση μίας βασικής της προγραμματικής θέσης και αφορά στο στόχο της κατασκευής μίας παιδικής χαράς σε κάθε χωριό βρίσκεται η δημοτική αρχή, βγάζοντας μέσα στις επόμενες ημέρες τη δημοπράτηση τεσσάρων ακόμη συνολικού προϋπολογισμού 256.000 ευρώ.

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στους οικισμούς του Μολύβου, του Σκουτάρου, της Αγίας Παρασκευής και των Παρακοίλων που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και προστίθενται στις 11 που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου μέσα στον επόμενο μήνα, αλλά και σε εκείνη του Μανταμάδου που ολοκληρώνεται η κατασκευή της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στα αξιοσημείωτα ωστόσο της εξέλιξης αυτής με την επικείμενη δημοπράτηση τεσσάρων νέων ολοκαίνουργιων χώρων για τα μικρά παιδιά, καταγράφεται και το γεγονός πως οι Υπηρεσίες του δήμου ολοκλήρωσαν τις μελέτες για 27 ακόμη παιδικές χαρές που διαθέτουν πλέον πλήρη φάκελο και τίθεται σε διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στη σχετική του δήλωση, ευχαρίστησε θερμά τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του δήμου, αλλά και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη προκειμένου στο μέσον της θητείας, η δημοτική αρχή να βρίσκεται πολύ κοντά στον φιλόδοξο στόχο της κατασκευής μίας παιδικής χαράς για κάθε χωριό. «Παρά τις δυσκολίες, τόσο τις γνωστές με τις καθυστερήσεις στις δημοπρατήσεις, όσο και τις αντικειμενικές με την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, προχωράμε. Καταφέρνουμε χωρίς μεγάλα λόγια, να καταγράφουμε με σταθερά βήματα πρόοδο και να πλησιάζουμε σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί».