Τρέχει η "Γαλάζια Ελευθερία" – Έρχεται στην Λέσβο κινητή μονάδα εμβολιασμών για 4.200 εμβολιασμούς (BINTEO)


Ξεκίνησε ο εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson σε 19 νησιά της χώρας μας για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Ένα από αυτά είναι και η Λέσβος.

Από τις 31 Μαΐου και για δύο εβδομάδες , στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζια Ελευθερία, στη Λέσβο θα βρίσκεται κινητή μονάδα εμβολιασμών,  στο ΚΥ Καλλονής και προβλέπεται να εμβολιάσει 4.200 άτομα με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Οι κινητές μονάδες εμβολιασμών θα λειτουργούν με δημιουργία «ομάδων κρούσης», από την ηπειρωτική χώρα που θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο νησί, έτσι ώστε να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς, με τη βοήθεια εθελοντών από τη «Σύμπλευση», από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις κινητές ομάδες της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», που αποτελούν αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στη Λέσβο, στα έξι εμβολιαστικά κέντρα  που λειτουργούν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και τα 5 Κέντρα Υγείας του νησιού, γίνονται συνολικά κατά μέσο όρο 750- 800 εμβολιασμοί ημερησίως όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση 30.000 πολίτες από τους οποίους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό  οι 12.000 σε σύνολο πληθυσμού του νησιού 87.000.

Από τις 5 Μαΐου στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου πραγματοποιείται και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, ενώ ξεκίνησε και στο ΚΥ Καλλονής, όπου γίνονται 100 δόσεις ημερησίως. Μέχρι σήμερα με αυτό το εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί 1000 άτομα.