Σκηνές, υπνόσακοι, κουβέρτες, κρεβάτια, στρώματα, drone και αυτοκίνητο στην ΠΕ Σάμου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου (PICS)


Γράφει ο Ειδικός Σύμβουλος της ΠΕ Β. Αιγαίου για Πολιτισμικά Θέματα Μιχαήλ- Άνθιμος Δήσσος

Τριήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποιήσαμε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Κατά την άφιξή μας την Πέμπτη 01.04.2021 παραδώσαμε στην Π.Ε. Σάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλειο Πανουράκη, υλικό για έκτακτη ανάγκη, ενισχύοντας την πολιτική προστασία της νήσου με 60 σκηνές, 200 υπνόσακους, 200 κουβέρτες και μεγάλο αριθμό κρεβατιών και στρωμάτων. Επιπλέον παραδώσαμε ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες της Π.Ε. Σάμου.

Την Παρασκευή 02.04.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ένα μη επανδρωμένο όχημα (drone), το οποίο θα βοηθήσει τους εργαζόμενους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Αργότερα, επισκεφτήκαμε το Πυθαγόρειο Σάμου για τα έργα επιδιορθώσεως του λιμένα και στη συνέχεια το Ηραίον Σάμου, ενημερώνοντας τους αλιείς του για την πορεία του έργου του αλιευτικού καταφύγιου στο χωριό.

Την ίδια μέρα, επισκεφτήκαμε για ακόμα μια φορά το σεισμόπληκτο χωριό Κοντέϊκα, όπου ο κ. Μουτζούρης συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Σάββατο 03.04.2021 συναντηθήκαμε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων για το ζήτημα διαχείρισης του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου. Αφού ακούσαμε προσεκτικά τις απόψεις τους, τούς διαβεβαιώσαμε πως πρόθεσή μας είναι η επανεγκατάστασή τους και η αρμονική συνύπαρξή τους στο κτίριο, ενώ επισημάνθηκε πως πριν την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης θα υπάρξει ξανά διαβούλευση με τους συλλόγους.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη, Συμβούλους και υπαλλήλους της Π.Ε. Σάμου για την αβραμιαία φιλοξενία τους.