Τριτοκοσμική κατάσταση στην απόληξη της οδού Σκρά - Αναβλύζουν λύματα στο δρόμο και σε σπίτια


Να υπάρξουν παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΛ, των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και του Στρατού για την κατάσταση που επικρατεί στον απόληξη της οδού Σκρά κάτω από τη Λέσχη Αξιωματικών

Ο Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» μετά από καταγγελίες περιοίκων κάνει γνωστή την τριτοκοσμική για τη Μυτιλήνη κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα της οδού Σκρά στο Κιόσκι κάτω από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Ο αγωγός αποχέτευσης από τη Λέσχη Αξιωματικών που διαπερνά την οδό Σκρά και καταλήγει στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη λόγω της απόρριψης μεγάλων ποσοτήτων λιπών κατά τη μαζική παρασκευή φαγητών στη Λέσχη έχει φράξει. Αποτέλεσμα λύματα να αναβλύζουν στη μέση του δρόμου αλλά και μέσα στα παρακείμενα σπίτια! Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΛ αφού οι ιθύνοντες της Λέσχης Αξιωματικών δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα (χρήση ειδικών χημικών λιποδυαλυτών).

Στο ίδιο σημείο απαιτείται η άμεση παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Μυτιλήνης (Πολιτική Προστασία και καθαριότητα) ώστε να απομακρυνθούν πεσμένοι κορμοί δένδρων και να καθαρισθεί ο χώρος και κυρίως ο χώρος όπου η απόληξη της οδού Σκρά πάνω από το άγαλμα της ελευθερίας. Οι υπεύθυνοι της Λέσχης Αξιωματικών πρέπει επίσης να φροντίσουν για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου της Λέσχης.

Ένα από τα πλέον ιστορικά σημεία της Μυτιλήνης, το ομορφότερο ίσως μπαλκόνι της πόλης δεν μπορεί να είναι άντρο κάθε λογής αυθαιρεσίας και χωματερή.