Αυτοψία Μουτζούρη στην Αγ. Παρασκευή


Τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, από τα κτήματα των οποίων θα περάσει ο δρόμος Αγ. Παρασκευή – Στύψη, επισκέφτηκε στις 14.04.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας  και τους συνεργάτες του Γιώργο Σίμο και Ιγνάτη Χατζηχρήστο, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρου και αντιδημάρχων.

Αφορμή της επίσκεψης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες γης της περιοχής, με την οποία ζητάνε να βρεθεί  λύση ώστε να μην χάσουν τις περιουσίες τους και να υπάρξει μέριμνα είτε για διαφορετική χάραξη του δρόμου σε ορισμένα σημεία, είτε  για μετεγκατάσταση των μονάδων τους.

Ο Περιφερειάρχης αφού άκουσε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους, επισκέφτηκε τα κτήματα τους και διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις περιουσίες τους, αντιλαμβανόμενος το δίκαιο του αιτήματος  τους. Τόνισε δε πως θα σταθεί στο πλευρό τους για να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, χωρίς φυσικά να καθυστερήσει το έργο.

« Ενημερώθηκα εβρισκόμενος στην Χίο για την διαμαρτυρία των ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, από  όπου θα περάσει ο νέος δρόμος και ζήτησα να τους δω για να διαπιστώσω ιδίοις όμασι  το πρόβλημα. Πράγματι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και θα προσπαθήσουμε όταν αναδειχθεί ο εργολάβος του έργου να δούμε πως θα μπορέσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Παράλληλα έχουμε την δέσμευση του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθανασίου, ότι  θα διεκδικήσει την μέγιστη δυνατή αποζημίωση για τους ανθρώπους αυτούς. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο πνοής για όλο το νησί, προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε να το ξεκολλήσουμε και να το προχωρήσουμε και δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσει άλλο.  Ωστόσο θα κάνουμε τα πάντα για να ικανοποιηθούν οι κτηνοτρόφοι και να μην χάσουν ούτε ευρώ από τις περιουσίες τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το γήπεδο της Αγ. Παρασκευής, όπου συνομίλησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο και παράγοντα του Διαγόρα Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή, ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο της κατασκευής σκέπαστρου στην κερκίδα και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.