Το «χρονοδιάγραμμα απελευθέρωσης» που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση- Όλες οι ημερομηνίες (ΒΙΝΤΕΟ)


Με «όπλο» τα εμβόλια, όμως, αλλά και το «άνοιγμα» του καιρού, η χώρα ετοιμάζεται για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από ένα πολύμηνο και δύσκολο για όλους μας lockdown.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και μια σειρά απελευθέρωσης δραστηριοτήτων ετοιμάζεται για τις επόμενες μέρες, καθώς πια βρισκόμαστε λιγότερες από 20 μέρες πριν κι από την επανεκκίνηση του τουρισμού.

 

Μέρα – μέρα το τέλος του lockdown τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με το Mega, από το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, θα μπορούμε να μετακινούμαστε για όλες τις δραστηριότητες από δήμο σε δήμο.

Από τις 3 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, αναμένεται να καταργηθούν και τα SMS για τις μετακινήσεις, κάτι που θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Παράλληλα, εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά.

Επίσης, στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος, κάτι που σημαίνει πως και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα απελευθερωθούν.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (σ.σ. κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ