Τι συμβαίνει τελικά με την περιβόητη αποθήκη στα Δαφια;- Η απάντηση Βερρου στον Χήρα


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος απαντάει με μια μακροσκελή ανακοίνωση στις καταγγελίεςτης παράταξης Ξεκινάμε για μια αποθήκη στα Δαφια που νοικιάζει ο δήμος Δυτικής Λέσβου και είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου Τ. Βερρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και λίγες ώρες ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση (και τον εντολέα της) κατηγορίες «σκανδάλου», μέσω μιας πολύ βολικής ερμηνείας -που εμπνέει και δημοσιογραφικούς τίτλους- και συμπυκνώνεται στο ότι ο «Δήμαρχος νοικιάζει στον Δήμο την αποθήκη του».

Το «σκάνδαλο» είναι τόσο πολύ… σκάνδαλο για τους κατά κανόνα γκαφατζήδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού μας συμβουλίου, που ο Δήμαρχος για εκείνους, φέρεται να πιάστηκε περίπου με την γίδα στον ώμο. «Ξετρυπώνοντας» για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού ένα «σκάνδαλο», όχι από κάποιο ερμητικά κλεισμένο συρτάρι ας πούμε του Δήμου. Αλλά από θέμα συζήτησης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Στο «επίδικο» για τους γνωστούς «Κονσιλιέρε» της πολιτικής μας ζωής θέμα του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε η εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας για την μίσθωση αποθήκης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Αυτεπιστασίας, έτσι όπως γίνεται εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ο Δήμαρχος,  για τα σαΐνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ. που ούτε ο Μάριο Πούζο της πασίγνωστης τριλογίας δεν φαντάστηκε ότι μπορεί να υπάρχουν για την πειστική εκπλήρωση ενός σεναρίου), όχι μόνο δεν πληροφορήθηκε για την εισήγηση της Υπηρεσίας, αλλά πίστευε μάλλον ότι θα ξεγέλαγε τους πάντες και θα πέρναγε εν κρυπτώ το μίσθωμα… «μαμούθ» υπέρ ημετέρου του από τον Δήμο στον οποίο προΐσταται πολιτικά. Αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι του λείπουν 450 περίπου ευρώ από τη ζωή του.

Ο καταγγέλλων Νικόλαος Χήρας και ο φλογερός υπερασπιστής της ηθικής και της νομιμότητας Γιώργος Καραθανάσης -έτσι όπως τον γνωρίσαμε από τότε που κατήγγειλε τα δέντρα που κόβονταν στα Αριανά για να καταγγείλει μετά τα δέντρα που έπεσαν- αναδεικνύουν λοιπόν ένα άνευ προηγουμένου «σκάνδαλο» για λόγους που είναι σίγουρα άσχετοι με την επίμαχη αποθήκη και θα τους διαπιστώσουμε στην πορεία. Ένα «σκάνδαλο» που ο κ. Χήρας που το αποκαλύπτει είναι ας πούμε ξεκάθαρα «συνεργός», αφού στα 25 χρόνια που προηγήθηκαν έχει υπερψηφίσει (ή στην καλύτερη δεν έχει καταγγείλει) τη μίσθωση της συγκεκριμένης αποθήκης επί δήμου Καλλονής.

Για την αλήθεια της όλης υπόθεσης, το «αμάρτημα» του Δημάρχου είναι που είναι συγγενής εκείνου όπου έχει την ιδιοκτησία μίας αποθήκης που χρησιμοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες (και πλέον) από τον (εκάστοτε) Δήμο για την κάλυψη των αποθηκευτικών αναγκών της Αυτεπιστασίας. Η αποθήκη περιήλθε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 στην ιδιοκτησία του συγγενούς του σημερινού Δημάρχου κι αφού νοικιάζονταν (επί εποχής Αντιδημαρχίας του κου Χήρα στον Δήμο Καλλονής) από τον τέως Δήμο Καλλονής. Επί «Καλλικράτη», κατά την πρώτη θητεία του ενιαίου Δήμου Λέσβου (σ.σ. όταν και ο σημερινός Δήμαρχος δεν είχε καμία πολιτική θέση), η εν λόγω αποθήκη νοικιάστηκε εκ νέου από τον ενιαίο πια Δήμο Λέσβου κι αφού το ακίνητο είχε αγοραστεί από την οικογένεια του κ. Βέρρου.

Οι ανάγκες τώρα αποθήκευσης και φύλαξης των μηχανημάτων ή των ανταλλακτικών της Αυτεπιστασίας του Δήμου, ορίζονται από την Υπηρεσία, όσο κι αν ο κ. Χήρας θέλει να ισχυριστεί ότι «φωτογραφίζονται» για την αποθήκη ιδιοκτησίας μέλους της οικογένειας του κ. Βέρρου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δε, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε ενόψει του διαγωνισμού για την εξεύρεση αποθήκης για τις ανάγκες της Αυτεπιστασίας, να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ιδανικών χώρων από όλο το Λεκανοπέδιο Καλλονής και επουδενί όχι μόνο από τα Δάφια, όπου στεγάζεται σήμερα η αποθήκη της Αυτεπιστασίας. Για την αξιωματική αντιπολίτευση όμως που για πολλοστή φορά βγαίνει και καταγγέλλει άνθρακες για θησαυρό, αλλά και για εκείνους στον Τύπο που αναπαράγουν με ευκολία την «καταγγελία» με τρόπο που δυστυχώς την υιοθετούν, δεν υπάρχει χώρος ούτε για το «τεκμήριο της αθωότητας» στον Δήμαρχο. Ο οποίος σε κάθε περίπτωση διά του «αριβίστα» συγγενή του, δεν έχει καταθέσει προσφορά στον δημόσιο διαγωνισμό που ήρθε προς συζήτηση σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μπορεί ο οποιοσδήποτε -καλόπιστα αλλά και… κακόπιστα- να αναδείξει θέμα «ηθικού και νόμιμου». 

 

Προς απόδειξη όλων αυτών, επισυνάπτεται:

α) Το Απόσπασμα από το Πρακτικό της αριθμ. 13/2008 Συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλλονής «για τη μίσθωση αποθηκευτικού χώρου για τις ανάγκες του Δήμου». Να σημειωθεί ότι με την Απόφαση αυτή παρατάθηκε η ενοικίαση της αποθήκης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της (Ε.Σ.) στον Δήμο, πριν ακόμα δηλαδή ο συγγενής του σημερινού Δημάρχου την αγοράσει. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποθήκη νοικιάζονταν από τον Δήμο Καλλονής ήδη για πέντε χρόνια όταν ανήκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της. Στην περίοδο της παράτασης της ενοικίασης, ο κ. Χήρας ήταν μάλιστα Αντιδήμαρχος υπερψηφίζοντας το θέμα.

β)  Η Παράταση μίσθωσης της αποθήκης την 29η Δεκεμβρίου του 2011 επί Δημαρχίας Δημήτρη Βουνάτσου στον πρώτο ενιαίο Δήμο Λέσβου κι αφού ήταν στον αέρα για πολλούς μήνες η εκμίσθωση. Αυτή η παράταση μίσθωσης έγινε αφού το ακίνητο αγοράστηκε σε περίοδο που ο Ταξιάρχης Βέρρος δεν πολιτεύονταν