Κόντρα Χηρα-Βερρου…για την περιφερόμενη από δήμο σε δήμο και περιβόητη αποθήκη στα Δάφια


Ανακοίνωση από την παράταξη «Ξεκινάμε» του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ

Η ανησυχία μας και ως εκ τούτου ο έλεγχός μας για το πού καταλήγουν τα χρήματα των δημοτών μας, αντιμετωπίσθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Βέρρο με απειλές για μηνύσεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βέρρος κατά το παρελθόν, όταν ήταν Αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Λέσβου, νοίκιαζε ιδιόκτητη αποθήκη του στην περιοχή Δαφίων στον Δήμο για τις ανάγκες του τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου.

Την ίδια αποθήκη, που έχει ήδη μεταβιβάσει στον γιο του, θέλησε, με φωτογραφικό διαγωνισμό, να νοικιάσει στον νέο Δήμο μας (Δυτικής Λέσβου).

Έτσι, εισηγήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναζητηθεί με διαγωνισμό αποθήκη στην περιοχή Δαφίων εκτάσεως 150-200 τετραγωνικά μέτρα. Τέτοια, όμως αποθήκη είναι μόνο η δική του (τώρα του γιου του) στην περιοχή των Δαφίων. Δεν εξήγησαν όμως γιατί ειδικά στα Δάφια;

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας κ. Γεώργιος Καραθανάσης προέβαλε ενστάσεις, χαρακτηρίζοντας, απόλυτα δικαιολογημένα, φωτογραφικό τον διαγωνισμό, απεσύρθη η σκανδαλώδης αυτή εισήγηση και διερευνήθηκε η αναζήτηση περιοχής στο Λεκανοπέδιο Καλλονής και όχι αποκλειστικά στα Δάφια.

Ρωτάμε τους Δημότες μας και ειδικά τους έντιμους συμβούλους του συνδυασμού του κ. Βέρρου : Τι έχουν να πουν; Εγκρίνουν τις μεθοδεύσεις του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου; Και πρέπει εμείς να είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγέλλουμε κάθε τόσο τέτοιες μεθοδεύσεις και να μας απειλεί ο κ. Βέρρος με μηνύσεις; Αλλά, για τις μηνύσεις του απαντάμε : καλοδεχούμενες. Εμείς υπηρετούμε το ηθικό αλλά και το νόμιμο. Ο κ. Βέρρος, με αυτά που μεθοδεύει, τι υπηρετεί;