Διευκρινήσεις Αστυρακακη για την ψηφοφορία του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού


Απάντηση σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου

Νιώθω την ανάγκη να δώσω κάποια στοιχεία που θα κάνουν πληρέστερο το ρεπορτάζ τοπικού site σχετικά με μια ψηφοφορία που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και αφορούσε την αντιπροσώπευση της αντιπολίτευσης στο νεοσύστατο Αναπτυξιακό Οργανισμό. Σ’αυτή την ψηφοφορία, από την παράταξή μας εγώ ψήφισα τον εαυτό μου και τον Μιχάλη Μαμάκο, ενώ το άλλο μέλος της παράταξή μας Θοδωρής Ψωμάς, ψήφισε μόνο εμένα.

Το συγκεκριμένο site μίλησε για συμφωνίες της παράταξής μας με την παράταξη του κ. Μαμάκου, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα  (και στην πρωινή ραδιοφωνική ζώνη).

Προφανώς δεν τους περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσα να ψήφιζα τον καταλληλότερο από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες για την συγκεκριμένη θέση, όπως είχα συναινέσει στο παρελθόν  για την τοποθέτηση της Μαρίας Ζερβού στον Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, αφού κατά την άποψή  μας αυτή η θέση ταίριαζε σε εκείνη. Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως όλες οι εκπροσωπήσεις της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα, στις Επιτροπές και στους Οργανισμούς πλην αυτού της Ανάπτυξης  που συστήθηκε πρόσφατα, ήταν προϊόν συνεννόησης και ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  (όπως προβλέπει ο νόμος) εμού προσωπικά, της κας. Χιωτέλλη, του κ. Μαμάκου και του κ. Ζαφειρίου ως επικεφαλείς παρατάξεων (Η Παράταξη της κας. Τσιριγώτη δεν μετείχε στην εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στις επιτροπές, πλην εκείνων που προέβλεπε η νομοθεσία) . Έτσι λοιπόν στις περισσότερες των επιτροπών συμμετείχαν μέλη των Παρατάξεων της κας. Χιωτέλλη και του κ. Μαμάκου.

Με τον ίδιο τρόπο συμφωνήθηκε μετά από πρόταση όλων και της κας. Χιωτέλλη να είμαι εγώ στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού  έχοντας τη μακρά θητεία σε αυτό  το αντικείμενο. Η τελευταία βέβαια αυτή συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ από τη παράταξη της Πυξίδας,  η οποία εξέλεξε και εκεί τακτικό μέλος. Αυτό  μας ανάγκασε να συμφιλιωθούμε με τη θέση του αναπληρωματικού μέλους για τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας Θοδωρή  Ψωμά, ενώ τα δύο τακτικά μέλη που εξελέγησαν προέρχονταν από την παράταξη του κ. Μαμάκου και της κας. Χιωτέλλη.

Δεν σας κρύβω βέβαια ότι στην αντίληψή μου για την αυτοδιοίκηση δεν κυριαρχεί ο κομματισμός, αλλά κριτήρια πιο αξιοκρατικά που υπηρετούν το (κακοποιημένη έκφραση και ευρέως χρησιμοποιημένη) συμφέρον του τόπου. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνεί με την επιλογή μας, αλλά δεν μπορεί να μας καταλογίζει προθέσεις για όχι και τόσο σημαντικές  αντιπροσωπεύσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές.

Το site αρνήθηκε να δημοσιεύσει την απάντησή μου.

Στα 19 χρόνια θητείας μου στην αυτοδιοίκηση έχω δώσει εξετάσεις και τις έχω περάσει με την επικύρωση πάντα των συμπολιτών μας. Ποτέ δεν θα υποκύψω σε προσπάθειες φίμωσης ή διαστρέβλωσης της πραγματικότητας γιατί έτσι βολεύει κάποιους.

Υ.Γ. Στο συγκεκριμένο site υπάρχουν και εργάζονται και άνθρωποι αξιόλογοι, τους οποίους εκτιμώ και οι αναφορές μου δεν τους αφορούν.

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κώστας Αστυρακάκης