Απρέπειες Μηταράκη κατά Μουτζούρη (ΒΙΝΤΕΟ)


Αποφασισμένος και προκλητικός εμφανίζεται πλέον ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη του στον Γιάννη Τζούμα και στο Αλήθεια TV.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Πέμπτη, ωστόσο με ένα τρέιλερ, στο site του σταθμού προβάλλονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα της, στα οποία ο κ. Μηταράκης εμφανίζεται να μην κάνει βήμα πίσω στο θέμα των δομών.

Εμμέσως μάλιστα φαίνεται να προειδοποιεί και όσους έχουν πρόθεση να αντιδράσουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης οι όποιες αντιδράσεις υπάρξουν, ξεχνώντας προφανώς τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα όσα αναφέρει ο κ. Μηταράκης για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον οποίον κατηγορεί ευθέως ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της φωτιάς που κατέστρεψε το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. 

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη αναφέρει ο κ. Μηταράκης, οδήγησε 10 χιλιάδες μετανάστες μέσα στην πόλη και στο κάψιμο της Μόριας.

Με απλά λόγια ο Υπουργός καταφέρεται εναντίον του Περιφερειάρχη, προσπαθώντας να τον στοχοποιήσει, ότι αυτός ευθύνεται για το κάψιμο της Μόριας και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Προφανώς το γεγονός ότι ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται ως ο μοναδικός αυτή την στιγμή αιρετός που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις και αρνείται να συναίνεση στην κατασκευή δομών στα νησιά, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον κ. Μηταράκη, που προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να κάνει το άσπρο μαύρο.

Προφανώς αγνοεί ο κ. Μηταράκης το γεγονός ότι η Μόρια κάηκε γιατί οι συνθήκες ήταν άθλιες και σε 200 στρέμματα, μια πόλη όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, στοιβάζονταν 10 -12 χιλιάδες άνθρωποι. Και φυσικά όταν χαρακτηρίζει τα 200 στρέμματα μια ολόκληρη πόλη, αυτομάτως μας παραπέμπει σε 3 πόλεις που θέλει ο ίδιος να δημιουργήσει στην Βάστρια, στα 600 στρέμματα που έχει νοικιάσει.

Πέραν του ηθικού αλλά και νομικού θέματος που μπορεί να προκύπτουν απ όσα δήλωσε ο κ. Μηταράκης, εναντίον του Περιφερειάρχη, διαφαίνεται πλέον και το πόσο στριμωγμένος αισθάνεται ο ίδιος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του. 

Είναι δεδομένο ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης έχοντας τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Ευρωπαική Ένωση και ανταλλάσοντας συνεχώς φιλοφρονήσεις με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, έχει αναλάβει να φέρει εις πέραν την αποστολή του με οποιοδήποτε κόστος.

Και η αποστολή του είναι η δημιουργία Δομών και ελεγχόμενων Κέντρων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αν δεν τα καταφέρει, οι επιπτώσεις για τον ίδιον μπορεί να είναι μοιραίες όσον αφορά την πολιτική του καριέρα.

Για αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το πετύχει όπως φαίνεται.

Για τον Περιφερειάρχη δεν ισχύει το ίδιο.

Και αυτό γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Δεν έχει δέσμευση, δεν έχει υποσχεθεί, και δεν έχει τίποτα που να τον αγχώνει για να «κερδίσει» την μάχη αυτή. Στην προκειμένη μάχη είναι σαν να προσπαθούν οι μαϊμούδες να φοβίσουν το Λιοντάρι πετώντας του φιστίκια. Μαντέψτε ποιες είναι οι μαιμούδες και ποιος το λιοντάρι.

Με πληροφορίες www.alithia.gr