"Έφυγε" με κοροναϊό ο δραστήριος Λέσβιος εκδότης και δημοσιογράφος Βασίλης Μαγκαναδέλλης


Από την ΟΛΣΑ

Αντίο συντοπίτη Βασίλη Μαγκαναδέλλη

"Έφυγε" από κοροναϊό ο δραστήριος εκδότης και δημοσιογράφος

Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι δημοτικές παρατάξεις οι επαγγελματίες της Νέας Ιωνίας, μαζί με την Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής και την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), αποχαιρετούν το φίλο δημοσιογράφο και εκδότη, Βασίλη Μαγκαναδέλλη.

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του θανάτου από κοροναϊό, του αγαπητού Λέσβιου δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη τοπικής καθημερινής εφημερίδας.

Ο Βασίλης Μαγκαναδέλλης τις πρώτες μέρες του Απριλίου εκδήλωσε συμπτώματα και νοσηλεύτηκε πρώτα στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε εντατική του ΚΑΤ όπου τελικά δυστυχώς έχασε τη μάχη με αυτή τη σύγχρονη μάστιγα.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), έλαβε αναλυτική πληροφόρηση από την Χρυσάνθη Κοντού τελευταία πρόεδρο της Παλλεσβιακής Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, η οποία με μεγάλη θλίψη για την απώλεια του φίλου και συμπατριώτη, που γνώριζε περισσότερα από 17 χρόνια, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: "Ο Βασίλης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας και πάντα βρισκόταν δίπλα στο Σύλλογο με την ανιδιοτελή προσφορά του. Χαρισματικός και δραστήριος με έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά και για τα συμβαίνοντα της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας, για τα οποία αρθρογραφούσε ως εκδότης του ΙΟΝΙΑΝΕΤ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Βασίλη! Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη!".

Με τα ίδια θερμά λόγια περιέγραψε την προσωπικότητα του Βασίλη Μαγκαναδέλλη και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ, ενώ τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε, στην επικοινωνία του με την ΟΛΣΑ κι ένας άλλος επιφανής Λέσβιος της Νέας Ιωνίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενότητα για τη Νέα Ιωνία", δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κανλής.

 

Με ανακοίνωση τους, σημειώνουν τα εξής:

"Η Νέα Ιωνία αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο φίλο και αγωνιστή για τα δικαιώματα και την οικολογία, τον δημοσιογράφο Βασίλη Μαγκαναδέλλη.

Ο Βασίλης, από νεαρός, πάλεψε για τις ιδέες του, με στόχο να συνεισφέρει στο χτίσιμο μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Ερωτευμένος με τη Νέα Ιωνία και με τη δημοσιογραφία, όπου, μέσα από την ενασχόλησή του, μας επικοινώνησε σκέψεις, προβληματισμούς, ιδέες από μία ιδιαίτερη οπτική, που μας έκανε «πλούσιους» και μας δίδαξε..."

"Ευγενικός, ανιδιοτελής και ταυτόχρονα οξυδερκής, μαχητής και πραγματικά ριζοσπάστης, μα πάνω από όλα ΦΙΛΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.

Τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε, όλα αυτά τα χρόνια στην οικογένεια του, στην πόλη μας και στους φίλους του.

Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Ευγενία, τη συνοδοιπόρο και μητέρα των παιδιών του Φωτεινή, στα αγόρια του Κωνσταντίνο και Μιχάλη και στη μικρή εγγονή του.

 

Μεγάλο δώρο για όλους μας, το αποτύπωμα του Βασίλη, στις ζωές μας.".

Η τραγική αναγγελία θανάτου του Βασίλη Μαγκαναδέλλη εν μέσω της ζωντανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, βύθισε σε ανείπωτη θλίψη το Σώμα που αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να αναβάλλει τη συνεδρίασή του. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποχαιρέτησε με μεγάλη θλίψη τον Βασίλη Μαγκαναδέλλη, έναν πιστό λειτουργό της δημοσιογραφίας και σκεπτόμενο πολίτη, ο οποίος μέσα από μια τριανταετή πορεία στην τοπική ενημέρωση, διακρίθηκε για το ήθος του, την εγκυρότητα της πένας του, την αγάπη του και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά της πόλης

.

Η δημοσιογραφική-εκδοτική του πορεία

Ήταν πρωτοπόρος στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ και όχι μόνο, με την ενασχόληση του αγαπητού σε όλους στη Νέα Ιωνία, Βασίλη, να αρχίζει το 1990 με την συνυπευθυνότητα της εφημερίδας "Πληροφορία" (1990-1996), του νεανικού περιοδικού "Τeenagers (1992-95) και της διαχείρισης του δημοτικού Ραδιοφωνικού σταθμού 94,1 fm, του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (1993-94). Από το 1998 διετέλεσε εκδότης της ετήσιας έκδοσης "Πανόραμα Αγοράς Νέα Ιωνίας", παράλληλα με άλλες εκδόσεις, όπως ο "Πανοραμικός Χάρτης Νέας Ιωνίας", το Λεύκωμα-Ημερολόγιο “Ίωνες Δημιουργοί", το βιβλίο "Νέα Ιωνία-Ταξίδι στον χρόνο", ενώ από το 2006 διατηρούσε ενημερωτικό portal www.ionianet.gr για τη Ν. Ιωνία Αττικής.

Βαθιά προοδευτικός, όπως γράφουν οι φίλοι του, σε δεκάδες αναρτήσεις τους, έντονα πολιτικοποιημένος, ο Βασίλης, μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Ήταν ένας άνθρωπος της γενιάς του, που πάλευε καθημερινά για όσα πίστευε. Από μικρός έκανε πολλές δουλειές του ποδαριού για να βγάζει το χαρτζιλίκι του, μόχθησε, σπούδασε και έκανε το όνειρό του επάγγελμα. Άνθρωπος του τύπου και μαχόμενος δημοσιογράφος, από τους πιο δραστήριους στην περιοχή, ο Μαγκαναδέλλης ήταν ένας άνθρωπος τίμιος, βαθιά προοδευτικός. Ήρεμος μα συνάμα καυστικός. Αυστηρός στη δουλειά του και ταυτόχρονα ψυχή της παρέας. Όσοι σε γνωρίσαμε, νιώθουμε τυχεροί, που είχαμε δίπλα μας ένα σπάνιο χαρακτήρα, σωστό επαγγελματία με συνείδηση, ανθρωπιά, φιλοζωία και ευαισθησίες"...

 

https://twitter.com/olsalesvos/status/1382040911929049091

https://www.facebook.com/LesvosOLSA/posts/4030967530316417