Μέχρι και οι αγρότες κατά των συνθημάτων σε στρατόπεδο της Λέσβου.. γιατί έλυσαν όλα τα προβλήματα που έχουν

 


Εντάξει από τους αριστερούς. Ακροαριστερούς κτλ το περιμέναμε, αλλά από τους αγρότες με τα τόσα προβλήματα να ασχοληθούν με συνθήματα σε μονάδα της Λέσβου δεν το περιμέναμε…

Μάλλον λύθηκαν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Λέσβου, δεν εξηγείται αλλιώς

Διαβάστε την ανακοίνωση τους και τα συμπεράσματα δικά σας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταδικάζει τα εθνικιστικά – ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν μέσα στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» από στελέχη της μονάδας, για να εμψυχώσουν τάχα τους φαντάρους απέναντι στον  εχθρό! Το μόνο που καταφέρνουν με αυτά τα ρατσιστικά – φασιστικά συνθήματα, είναι να στοχοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες καλλιεργώντας το μίσος απέναντί τους αλλά και απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Παρουσιάζουν τα θύματα των πολέμων σαν θύτες, αποσιωπώντας τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ , η Ε. Ε. και όλες οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν με διάφορους τρόπους σ’ αυτούς τους πολέμους   δημιουργώντας τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Στέλνουμε τα παιδιά μας να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και όχι να τα δηλητηριάζουν με τέτοια ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα.

Η Ομοσπονδία καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά τους φτωχούς βιοπαλαιστές αγρότες να απομονώσουν τέτοιες φωνές και να παλέψουν μαζί με το Λεσβιακό λαό, που πρόσφατα έδειξε με τον αγώνα του  την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για να φτιάξει μια νέα φυλακή της Ε. Ε. στο νησί μας.

Να σταθούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων απ’ τα νησιά μας, να κλείσουν όλες οι δομές, να μην γίνει καμιά νέα πουθενά.