Αγρότες, αριστεροί, Ακροαριστεροί, κινήματα και σύλλογοι της Λέσβου… κατά του στρατεύματος


Γράφει ο Γεώργιος Στεφάνου

 

Χαμός από ανακοινώσεις και δελτία τύπου για τα συνθήματα που ακούστηκαν σε μονάδα της Καλλονής Λέσβου….

Ξαφνικά εν μέσω κρίσης με την Τουρκία τα βάλαν με το στράτευμα και με στελέχη που φυλάνε την πατρίδα σε κρύο, βροχές, χιόνια κτλ, με στελέχη και στρατιώτες που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει «υπηρέτες» των μεταναστών και των προσφύγων, με στελέχη και στρατιώτες που μέσα σε μια νύχτα «έχτισαν» την δομή στο Μαυροβούνι, τα βάλαν με αυτούς που όταν τους χρειαστούμε θα είναι εκεί στην πρώτη γραμμή να φυλάξουν τα σύνορα μας, τα βαλαν με αυτούς που καθημερινά βρίσκονται σε επιφυλακή, χάνοντας άδειες και μακριά από την οικογένεια τους…

Γιατί;;

Για συνθήματα που είναι ευρέως γνωστά σε μονάδες όλης της Ελλάδας, για συνθήματα που ανυψώνουν το ηθικό των στρατιωτών που βρίσκονται μέσα στις μονάδες.

Χωρίς πραγματικά στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο τους καταγγέλλοντος φαντάρου εδώ και μέρες βάζουν στον τάκο την μονάδα της Καλλονής.

Και τους ενόχλησε κιόλας που δημοσιεύτηκε η αντίθετη άποψη φαντάρων που ήταν στο πρώτο περιστατικό παρόντες, τους πείραξε που δημοσιεύσαμε την αντίθετη άποψη..

Γιατί έτσι έχουν μάθει, να ακούγεται και να υπερισχύει μόνο η δική τους άποψη..

Η Λέσβος έχει χίλια δυο προβλήματα, η πανδημία καραδοκεί, τα καταστήματα έχουν νεκρώσει, η εστίαση είναι κλειστή μήνες τώρα, και μέχρι και οι αγρότες έβγαλαν δελτίο τύπου για τα συνθήματα…

Μάλλον λύθηκαν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Λέσβου, δεν εξηγείται αλλιώς

Σε καιρό κρίσης με την Τουρκιά, η οποία συνεχώς επιτίθεται στην Ελλάδα με «ρατσιστικές» και εθνικιστικές φωνές τους πείραξαν ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ κάποια συνθήματα που ακούγονται εδώ και δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα.

Αλήθεια εσείς που γράφεται τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις έχετε πάει άραγε στρατό;

Τότε δεν έλεγαν συνθήματα; Τα ίδια ακριβώς;

Αφήστε λοιπόν το στράτευμα έξω από τα πολιτικά σας παιχνίδια, αφήστε τους φαντάρους μας και τα στελέχη του στρατού μας να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά..

Γιατί κάποια στιγμή θα τους χρειαστούμε…….

Φυσικά ούτε ένα ευχαριστώ, ένα μπράβο βρε παιδιά δεν άκουσαν τα στελέχη και οι στρατιώτες που μέσα σε μια νύχτα έχτισαν μια υπερδομή στο Μαυροβούνι, που σε χρόνο ρεκόρ μπόρεσαν χιλιάδες μετανάστες να βρουν καταφύγιο και να μην μένουν στο δρόμο… Ούτε ένα ευχαριστώ… Ούτε ένα μπράβο

Ένα από τα συνθήματα που τους ενόχλησε είναι αυτό «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, πάει στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία»

 

Έξω από τον στρατό τα πολιτικά σας παιχνίδια…