Ένα κομάντο των ειδικών δυνάμεων νέος διοικητής στην 98 ΑΔΤΕ- Ποιός είναι ο υποστράτηγος Δ. Τσιπίδης


Αλλαγή φρουράς στη Διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ( Λέσβος) με τον Υποστρατήγο Δημήτριο Τσιπίδη, να είναι ο νέος Διοικητής σε έναν από τους ποιο ευαίσθητους σχηματισμούς του Αιγαίου.

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης που τοποθετείται Διοικητής στην 98 ΑΔΤΕ, προέρχεται από το όπλο του Πεζικού, γεννήθηκε στην Δράμα και μέχρι τώρα υπηρετούσε ως διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού “Πελοπόννησος”, ενώ υπήρξε και διοικητής της ΣΜΥ

Πρόκειται για ένα άριστο αξιωματικό με μεγάλες Διοικητικές και Επιτελικές εμπειρίες.

Ο νέος στρατηγός διοικητής της 98 ΑΔΤΕ εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την 21η Σεπτεμβρίου 1983, από την οποία αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού, τον Ιούνιο του 1987.

Με το πέρας του βασικού Σχολείου του Όπλου του στη Σχολή Πεζικού τον Μάρτιο του 1988, επελέγη για τις ειδικές δυνάμεις και τοποθετήθηκε στο ΚΕΕΔ μέχρι τον Ιούνιο του 1989.

- Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου Κρούσεως, καθώς και στο ΕΤΑ για 3 έτη.

- Το 2000 προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη και φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.

Επίσης ο νέος διοικητής της 98 ΑΔΤΕ έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και επιπλέον στο Σχολείο Ελευθέρας Πτώσεως στη ΣΧΑΛ και στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού στη ΜΥΚ.

Είναι απόφοιτος Σχολείων Εξωτερικού όπως παρακάτω:

- Σχολείο περιπόλων μακράς ακτίνας δράσης (ILLRPS) στη Γερμανία (operations planning, medical, basic recognition, international survival, CQB, patrol, special recognition)courses.

- Σχολεία του ΝΑΤΟ στο Oberramergau στη Γερμανία όπως (Multinational Crisis Mngt, Intelligence, Strategic Operational Cimic) courses και Creval course στη Μαδρίτη.

Είναι κάτοχος διπλώματος MA Applied Strategy and Internanional Security from Plymouth Univercity.

Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Διακλαδικής Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) του ΓΕΕΘΑ.

Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω μετάλλια και παράσημα:

- Χρυσό Σταυρό Τιμής

- Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξης

- Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ Τάξης

- Ταξιάρχη Τάγματος Φοίνικα

- Επιτελούς Β΄Τάξης

Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική (Γ1) και μέτρια την Ισπανική (Β1).

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.